• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10
Turizmci kadınlar ve kadın sporcular, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle bir araya geldi.

Turizmci kadınlar ve kadın sporcular, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" nedeniyle bir araya geldi. Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Wyndham Grand, İzmir Özdilek Genel Müdürü Funda Çam'ın önderliğinde yapılan toplantıda, ülkemizde kadın sorunları, turizm sektörüyle bu sektörde çalışan kadınların sorunları ele alındı.

Toplantıya Türkiye Bayanlar Basketbol 2. Lig'de oynayan Becker 35 Albatros Spor Kulübü'nün oyuncuları da katıldı. Kadın basketbolcular, "Şiddete maruz kalmadan şiddeti engelleyen ol', "Dünyanın söz ettiği başarılı bir birey ol', "Çocuk gelinliğe hayır', "Kendi geleceğine yön ver, özgür ol" yazılı dövizlerle kadın sorunlarına dikkat çekti.

Toplantıda konuşan ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Funda Çam, pek çok alanda olduğu gibi, turizm dünyasında da kadınların rolünün ve payının oldukça düşük düzeyde kaldığını söyledi. Çam, "Turizm sektöründe kadın-erkek çalışan oranı yarı yarıya olsa da üst düzey yönetim kadrolarında yer alan veya turizmci duayeni kadınların oranı ne yazık ki yüzde 10'u geçmemektedir." dedi.

Turizmci olarak kendisini şanslı saydığını belirten Çam, sektörde kadınların üst düzey yönetim kadrolarında yer alamamalarının nedenlerini ve yaşadıkları sorunları anlattı. Çam, "Her sektörde ne yazık ki var olan cinsiyet ayrımcılığı sorunu bizim sektörümüzde de var. Cinsiyete bağlı ayrımcılık nedeniyle orta kademe yöneticilik pozisyonlarda kadınlar bulunurken üst ve tepe yönetime geçmeleri birtakım görünmez engellerle durdurulmaktadır." diye konuştu.

Funda Çam, kadın çalışanların sorunlarını şöyle sıraladı: "Kadın çalışanlar, vardiyalı çalışma ve uzun çalışma saatleri nedeniyle aileye yeterince vakit ayıramama sorunuyla karşı karşıya. Ücret, kariyer ve terfi olanaklarının az olması, iş tatmini, işyerindeki taciz olayları ayrı sorunlar. Fiziksel çalışma koşullarından kaynaklı nedenler, iş garantisi ya da sosyal güvenliğin eksikliği sektördeki kadınların sorunları. Kadın çalışanlar, örgüt içi iletişimin eksikliği, yönetim anlayışı, işletmenin etik anlayışı, daha iyi iş imkanları, iş ve özel hayat çelişkisi ve turizm endüstrisinden memnun olmama durumlarıyla karşı karşıya."

Kadına yönelik şiddetin vardığı boyutlara dikkat çeken Becker 35 Albatros Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Kebir ise "Karar ver" başlıklı sosyal sorumluluk projesiyle bu soruna somut çözümler üretmek için hareket geçtiklerini anlattı. Yürüttükleri bu projeyle ülkemizdeki bayanların basketbol oynayarak topluma değerli bireyler olarak kazandırılmasını hedeflediklerini anlatan Kebir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Projemiz kapsamında; İlköğretimde okuyan bayan öğrencilere nakdi burs, özel okulda okuma imkanı, barınma, köy okullarına basketbol sahası yapma ve üniversiteli kızlarımıza işbaşı eğitim desteği sağlama çalışmaları yer alıyor. Yürüttüğümüz çalışmalar, bir kızımızın dahi hayatını kurtarsa, geleceğine bir ışık yaksa, bunun çok büyük bir kazanç olduğunu biliyoruz."

Toplantı sonrasında etkinliğe katılan kadın turizmci, sporcu ve gazetecilere kırmızı karanfiller verildi.Cihan

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10

Çam: Turizm sektöründe kadınların yönetimdeki rolü yüzde 10

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim