• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu
Samsun'da borcundan dolayı bunalıma giren genç, çalıştığı marketin başka bir şubesine elindeki silahla giderek kasada bulunan 8 bin 69 lira parayı alıp...

Samsun'da borcundan dolayı bunalıma giren genç, çalıştığı marketin başka bir şubesine elindeki silahla giderek kasada bulunan 8 bin 69 lira parayı alıp kaçtı. Şahıs polisin takibi sonucu yakalandı.

Olay, Samsun'un Çarşamba ilçesinin Sarıcalı Mahallesi'nde bulunan bir market zincirinin şubesinde 2 gün önce meydana geldi. İddiaya göre, söz konusu marketin Ayvacık ilçe şubesinde çalışan Onur Ç. (31), çevreye olan borçlarını ödemek için bir arkadaşından 2 bin lira para alıp borçlarını ödedi. Ancak arkadaşından aldığı 2 bin lira parayı ödeme günü gelmesine rağmen geri ödeyemeyen Onur Ç., girdiği bunalım sonucu kendi çalıştığı marketin Çarşamba ilçesindeki şubesini silahlı soymaya karar verdi. Olaydan 2 saat önce markete gelip keşif yapan daha sonra da yüzünü bandana, başını da bere ile kapatan zanlı, gittiği markette silah çekip market sorumlusu Yaşar S.'yi (23) silah tehdidi ile yere yatırıp koli bandı ile ellerini bağladı. Kasiyer Sedef S.'yi (30) de silahla tehdit ederek kasadan 8 bin 69 lira parayı alıp marketten hızla çıkıp kayıplara karıştı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri 2 ayrı özel ekip kurup Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle çalışma başlattı. Marketin ve etraftaki güvenlik kamerası kayıpları incelendi. Yapılan araştırmada soyguncunun motosiklet ile marketin yanına gelip daha sonra yine aynı motosiklet ile kaçtığı tespit edildi. 80 ayrı güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, olay yerine yaklaşık bir kilometre mesafede terk edilmiş plakasız motosiklet buldu. Polis yaptığı araştırmada motosikletin şase numarasından 4 ayrı kişi üzerinden el değiştirdiğini ve en son olarak Onur Ç. adına kayıtlı olduğunu tespit etti. Onur Ç., aynı marketin Ayvacık ilçesindeki şubede çalışırken yakalandı.

Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan Onur Ç.'nin olay günü kullandığı giysi, kurusıkı tabanca mermileri ve çalıntı 8 bin 69 liradan geri kalan 4 bin 955 lira para ele geçirildi. Suçunu itiraf eden Onur Ç.'nin, soygun sırasında kurusıkı tabanca kullandığını ve borcundan dolayı soygun olayına karıştığını söylediği öğrenildi. Onur Ç.'nin paranın geri kalanıyla borcunu ödediğini söylediği ifade edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan Onur Ç., "silahla tehdit, nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından bugün Çarşamba Adliyesine sevk edildi.

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Çalıştığı marketin başka bir şubesini silahla soydu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim