• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Çalıştığı Hastanede Şifa Buldu

Çalıştığı Hastanede Şifa Buldu
8 yıl önce kardeşinden nakledilen böbreğin çalışmaması sonucu tekrar nakle ihtiyaç duyan Eşref Bulut (35) çalıştığı hastanede yapılan bağışla...

8 yıl önce kardeşinden nakledilen böbreğin çalışmaması sonucu tekrar nakle ihtiyaç duyan Eşref Bulut (35) çalıştığı hastanede yapılan bağışla sağlığına kavuştu.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Sorumlu Uzmanı Dr. Tuğrul Çakır ve ekibi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi personellerinden kronik böbrek hastalığı olan Eşref Bulut'a (35) böbrek naklini gerçekleştirdi. 8 yıl önce kardeşinden alınarak nakli yapılan böbreğin çalışmaması üzerine ikinci nakil için başvuruda bulunan Bulut'a sevindirici haber personeli olduğu hastaneden geldi. Trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın bağışlamış olduğu böbreği yapılan testler sonrası uyumlu olarak değerlendirilince nakil işlemi gerçekleştirildi. Naklin ardından sağlığına kavuşan Bulut taburcu edilerek görevine başladı.

"KAFES İÇİNDEN ÖZGÜRLÜĞE KANAT ÇIRPTIM"

Eşref Bulut, nakil sonrası, "Kafes içinden özgürlüğe kanat çırpan kuş misali gibi, yeniden nefes aldığımı, özgür olduğumu hissediyorum, hemşirelerin özverili ve içten bakımları, hekimlerimin öpülesi ellerinin hakları ödenmez. Hele ki bana bağışlanan organı ile can olan rahmetli bağışçı kardeşime ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Kardeş diyorum çünkü o artık benim bir kardeşimdir inşallah mekanı cennet olur" dedi.

"HEDEFİMİZ ORGAN NAKLİ SAYISINI ARTTIRMAKTIR"

Gerçekleştiren nakiller hakkında açıklama yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Necat Yılmaz, "Hastanemiz, hem eğitim-öğretim-uygulama ortamı hem de hizmet ortamı olarak çok güçlü, nitelikli ve kaliteli bir sağlık tesisidir. Gerçekleştirilen bu nakiller, hastanemizin ve hekimlerimizin başarısının bir göstergesidir. Organ nakli sadece ameliyatla ilgili bir işlem olmamakla birlikte organ naklinin öncesi ve sonrası için o merkezin poliklinikleri, laboratuvarları, görüntüleme üniteleri, yatan hasta katları ve birçok kliniğinin ortak çalışması çok önemlidir. Hedefimiz her geçen gün operasyon sayılarımızı arttırarak nakil bekleyen hastalarımızı hayata bağlamaktadır. Bunun için de sadece sağlık çalışanların başarısı yeterli olmamakta, bunun yanında organ bağışı konusunda toplumumuzda bilincin artması, farkındalığın oluşması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı son yıllarda bu konu üzerinde başarılı çalışmalara imza atarak toplumda organ bağışına yönelik bilincin artmasını sağladı. Nakil olan sağlık çalışanımız Eşref Bulut'a bundan sonraki hayatında daha sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerken, nakilde emeği geçen tüm ekibi tebrik eder başarılarının devamını dilerim" ifadelerini kaydetti.

Çalıştığı Hastanede Şifa Buldu

Çalıştığı Hastanede Şifa Buldu

Çalıştığı Hastanede Şifa Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim