• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

’Çalışmayan Memur Maaş Alıyor’ İddiası

’Çalışmayan Memur Maaş Alıyor’ İddiası
Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, eğitim kurumlarında işe gitmeden maaş alan memurlar olduğunu iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanı Haydar Urfalı, eğitim kurumlarında işe gitmeden maaş alan memurlar olduğunu iddia etti.

Bir basın açıklaması yapan Haydar Urfalı, işe gitmeden maaş alanların siyasi ve sendikal yandaşlar olduğunu ifade etti. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 125. Maddesine göre, "mazeretsiz olarak 20 günden fazla işe gelmemek" fiilini işleyen memurun, bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarılır" hükmü olduğunu anımsatan Urfalı, "13 yıllık bu iktidar döneminde 5 Milli Eğitim Bakanı değişti ve her gelen bir öncekinin bürokratlarını değiştirdi ve havuza gönderdi. Şimdi onlar nerede? İşe giderek mi maaş alıyorlar? Bu ayıp kimin? Bunun sorumlusu kim? Hata memurun mu? İstisnai kadroların istismar edilerek kaç bin yandaşın işe yerleştirildiğini açıklamaya yüreği yeten birileri var mı? 657'yi istismar eden memur değil, iktidarın ta kendisidir" ifadesinde bulundu.

Bazı isimlerin çalışmadığı halde maaş almasını eleştiren Urfalı açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Hem işe gitmediği halde maaş alan sendika başkanına yandaş diye kol kanat gererek soruşturmasını zamana yayacaksınız, görev yaptığı okulda derslerine girmediği herkesçe bilinen bir öğretmeni mülakatla okul müdürü yapacaksınız, görev yaptığı ilçede çalışan öğretmenlerin moralini bozan davranış ve söylemlerde bulunan yaptığı usulsüzlüklerle kendine çıkar sağladığı delilleriyle ortaya konan kişinin soruşturmasını geciktirerek ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptırmaya devam edeceksiniz, havuza aldığınız binlerce bürokrata görev vermeden onları zorla "bankamatik memuru" haline getireceksiniz, sonra da "işe gitmediği halde maaş alan memur var" diyeceksiniz. Bu kötü örneklerle kimsenin devlet memurluğunu lekelemeye hakkı yoktur. Buradan kurum amirleri ve yöneticilerini bir kez daha uyarıyorum; Adam gibi işinizi yapın, işiniz ayrımcılık ve sendikacılık yapmak değildir. Devlet size yandaş olun, adam kayırın, yandaş sendika için çalışın diye mi maaş veriyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim