• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Batman’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Batman’da
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında Batman'a geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, çalışma hayatında milli seferberlik kapsamında Batman'a geldi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, SGK Batman İl Müdürü Alattin Ökten, İşkur İl müdürü Besim Eviz tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Yegin, muhasebeciler odasına geçerek burada İşkur ve SGK il müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesinin tanıtım toplantısına katıldı. İlde görev yapan muhasebeciler ve STK'ların katıldığı toplantıda konuşma yapan Yegin, Türkiye'nin son 100 yılın en büyük ihanetleri ile karşılaştığını belirterek, millet ve devletin el elle vermesiyle memleketin çatısının çökmediğini söyledi. Yegin, "Sokak, cadde ve mahallelerde kuyuların kazılmasıyla insanların evlerine gidilmesine mani olunması çalışmasından tutun da 15 Temmuz darbe girişimine kadar çok büyük ihanetlerle karşılaştık. Ama hamd olsun milletin ve devletin el ele vermesiyle gerektiğinde sokağa caddeye inip meydan okumasını bilmesiyle beraber memleketimizin çatısı çökmedi. Hep beraber devlet, millet o çatıyı sağlam tutmayı başardık. Devletimizin terörle mücadele konusunda illegal yapılarla mücadele konusundaki kararlılığı tüm bölgede inanılmaz bir şekilde sahiplenmiş ve yarınların bu günlerden çok daha iyi olacağına dair huzurun çok daha ve her geçen gün artacağına dair müthiş bir inanç oluşmaya başlamış bunu görmek sevindirici ve şimdi bölgelerimize ikinci turumuzu yapıyoruz" dedi.

"Esnafı, sanayiciyi ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere programlar yapıyoruz"

Artı 2 milyon hedefi koyulan istihdam programıyla ilgili kamuoyunu, esnafı, sanayiciyi, iş arayanı, çalışanı, çalışmak isteyeni bilgilendirmek üzere programlar yaptıklarını anlatan Yegin, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlk ziyaretlerde sizlerden aldığımız yönlendirmeler neticesinde oluşturduğumuz programlar var, onları anlatmak üzere buraya geldik. İş başı eğitimlerimiz, meslek edindirme kurslarımız, sigorta primlerindeki indirimlerimiz ve son halinde yeni duyurduğumuz artı 2 milyon hedefini koyduğumuz istihdam programımızla ilgili kamuoyunu, esnafı, sanayiciyi, iş arayanı, çalışanı, çalışmak isteyeni bilgilendirmek üzere programlar yapıyoruz. İlk programımıza buradan başlıyoruz. Burada mali müşavirlerimiz, muhasebecilerimiz var, bunlar direk bir çok esnafımızın ve ticaret erbabımızın bildirge işlemlerini yapanlardır. Onun için sizlerin bu konuları çok iyi bilmeniz ve bu konularda esnafı, sanayicimizi bilgilendirmeniz açısında bu oda da toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu teşvikler, pirim ödemeleri bunların hepsi belli dönemlerde bir rahatlamadır. İstihdamda sıkışma olur, yatırımı belli konularda artırmak istersiniz bölgeyi 23 cazibe merkezinden biri ilan eder yatırımcıya "gel burada yatırım yap istihdamı artır" dersiniz. Bunların hepsi mümkün ama teşviklerin artı istihdam teşvikinin pirim indirimlerinin hepsi bir ara koridordur. Dönemsel olarak rahatlamalar yapar ferahlamalar oluşur ama işsizlik meselesinin temel çözüm noktası burada yatırımın artması istihdam alanlarının çoğalmasıdır. Bunun içinde en önemli şey bölgedeki güvenlik ve huzuru ile bölgedeki yatırım ortamını ileriye dönük uzun vadeli huzur içinde çalışabilmeyi iş üretebileceği mal ve hizmet üretebileceği bir noktaya taşımaktır. Bu anlamda devletimiz kararlılıkla meselelerin üzerine gitmektedir. Milletimizin de desteği teveccühü gerçekten devletimizi iyice cesaretlendirmektedir".

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Batman’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Batman’da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Yegin Batman’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim