• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

“Çalışma hayatında milli seferberlik” toplantısı düzenlendi

“Çalışma hayatında milli seferberlik” toplantısı düzenlendi
Zonguldak'ta "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantı düzenlendi.

Zonguldak'ta "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantı düzenlendi.

Zonguldak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrıları sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun başlattığı "Çalışma hayatında milli seferberlik" konulu toplantı düzenlendi.

Toplantı Zonguldak Valisi Ali Kaban başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya İş-Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, SGK İl Müdürü Erkin Avcı, TSO Başkanları, Esnaf Odaları Başkanları, Kaymakam ve işverenler katıldı.

Toplantıda konuşan İş Kur İl Müdürü Gönül Demirsu, toplantının amacı işsizliğin azaltılması, üretim ve istihdamın arttırılması olduğunu söyledi. Demirsu, "Yeni teşvik kapsamında uygulamaya ilişkin temel noktalarımız şunlardan ibarettir. Teşvik uygulamasından özel sektör işverenleri de yararlanacaktır. İşverenler, 31/12/2017 tarihine kadar 2016/Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için dolayı bu teşvikten yararlanacaklardır. İşverenlerin 01/12/2017 tarihinden itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların; İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumuna verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bu gün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL'dir. (SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır.) Uygulanacak teşvikle işverenler, mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 10404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Başka bir deyişle, ilave istihdam edilen her 1 kişi için işverenlerin maliyeti 773 TL azalacaktır. Teşvik uygulaması 31/12/2017 tarihine kadar geçerli olacaktır. Bu teşvikten yararlanacak işverenler, aynı sigortalı için aynı dönemde diğer sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanamayacaklardır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim