• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında 1 Ocak-20 Mart 2017 tarihleri...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı kapsamında 1 Ocak-20 Mart 2017 tarihleri arasında 357 bin 594 kişinin istihdam edildiğini açıkladı.

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı ikinci etap çalışmaları kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çorum'a geldi. Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden Erdem, burada birlik başkanı Yalçın Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Amaçlarının istihdamı artırmak ve kayıt dışılığı önlemek olduğunu dile getiren Müsteşar Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın istihdamın artırılmasına yönelik milli seferberlik çağrısının ardından yeni teşvik uygulamalarının geldiğini hatırlattı.

Erdem, istihdam desteği kapsamında iş verenlerin 2017 yılı içerisinde Aralık sonu itibariyle çalıştırdığı işçi sayısına ilave olarak 1 Şubat 2017 tarihinden sonra işe aldığı her sigortalının asgari ücret üzerinden istihdam maliyeti olan SGK prim, işsizlik, fonu kesintilerinden oluşan 773 liranın devlet tarafından karşılanacağını ifade etti.

"İşsizliği yüzde 10'un altına düşüreceğiz"

İşbaşı eğitim programı kapsamında 500 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden Erdem, ilave istihdam ve işbaşı eğitim programı kapsamında 2017 yılında 2 milyon insanın istihdam edileceğini açıkladı.

Bugüne kadar 357 bin 594 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan erdem, "Bu çok güzel. İnşallah 2 milyon istihdam hedefimizi yakalayacağız. Ülkemiz bunu yapacak güçte. İşçimizle, işverinimizle hep beraber olacağız. İşsizliği yüzde 10'un altına düşüreceğiz. Alın teriyle, akıl terini buluşturacağız. Her ikisinin hakkını koruyacağız. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için hep beraber çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Erdem daha sonra ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve beraberindekilerle birlikte Aşağı sanayi Sitesi'ndeki esnafları ziyaret ederek görüştü.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim