• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

’Çalışan Kalpte Ameliyat’ Hastaya Konfor Sağlar

’Çalışan Kalpte Ameliyat’ Hastaya Konfor Sağlar
Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Kar, özel bir cerrahi teknik olan "çalışan kalpte ameliyat" ile açık kalp...

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Kar, özel bir cerrahi teknik olan "çalışan kalpte ameliyat" ile açık kalp ameliyatları sırasında, kalbin durdurulmadığı ve hastanın kalp akciğer makinesine bağlanmadığını söyledi.

Memorial Antalya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü'nden Op. Dr. Mustafa Kar, çalışan kalpte ameliyat tekniğinin uygulanabildiği hasta grupları ve hastaya sağladığı ayrıcalıklar hakkında bilgi verdi.

Açık kalp ameliyatları sırasında, kalbin durdurulmadığını belirten Kar, "Hastanın kalp akciğer makinesine bağlanmadığı özel bir cerrahi teknik olan "çalışan kalpte ameliyat" kalp damarları içinde kan akımının devam etmesini sağlıyor ve kalp yapısını koruyor. Ameliyatta oluşabilecek riskleri en aza indiren yöntem, kalp-damar ve bazı özel kalp kapak hastalıkları ile kalpte doğumsal sorunların tedavisinde kullanılıyor" dedi.

"AMELİYAT SIRASINDA KALP ÇALIŞMAYA DEVAM EDER"

Çalışan kalpte ameliyat işleminde, özel yöntemler kullanılarak yalnızca üzerinde çalışılacak kalp bölgesinin hareketlerin azaltıldığını belirten Kar, "Ameliyat sırasında kalp-akciğer makinesine bağlanmayan ve durdurulmayan kalp, kan pompalamaya ve yaşam fonksiyonlarını oluşturmayı sürdürür. Böylelikle, klasik açık ameliyatlar sonrası oluşabilecek böbrek ve karaciğer değerlerindeki olumsuzluk, mide ve bağırsak hareketlerinde yavaşlama gibi sorunlar da en aza indirilmiş olur" ifadelerini kaydetti.

UYGUN HASTA BAŞARILI SONUÇ

'Çalışan kalpte ameliyat" işleminin başarısı için uygun kriterde hasta seçiminin önemine vurgu yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Op. Dr. Mustafa Kar, "Türkiye'de kalp ameliyatının yapıldığı merkezlerde uygulanabilen ve sonuçları dünya standartlarında olan "çalışan kalpte ameliyat" işleminin başarısı için uygun kriterde hasta seçimi çok önemlidir. Özellikle koroner bypass için uygulanacaksa damarların kalbin yüzeyinde ve belirgin olduğu, damara bypass dışında bir girişimin gerekli olmadığı ve ameliyata engel oluşturacak hastalıkları bulunmayan hastalarda uygulanmalıdır. İşlem, kalbin sağ tarafındaki kapağa müdahale için de gerçekleştirilebilir. Önemli olan doğru hastaya doğru cerrahi tekniğin seçilmesidir. Doktor, hastası için en uygun tedaviye karar verecektir" dedi.

ÖZELLİKLE BYPASS AMELİYATLARINDA HASTA KONFORU

Op. Dr. Kar, açıklamasına şöyle devam etti:

"Çalışan kalpte yapılan ameliyatlar seçilmiş hastaları, ameliyatın beklenen olumsuzluklarından korumak için iyi bir seçenektir. İşlem, özellikle bypass'ta hastaya ayrıcalık sağlar. Kalp kasılma fonksiyonları ileri derecede azalmış, kalp-akciğer pompasını tolare edemeyecek hastalarda, felç veya mini felç olarak adlandırılan iskemik atak geçirenlerde, böbrek yetersizliği ve kronik akciğer hastalığı olanlarda, tedavi edilmiş kanser hastaları ile bazı ileri yaş hastalarında başarılı sonuçlar vermektedir."

"AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME HIZLI OLUR"

Çalışan kalbe bypass uygulamasının, ameliyat sırasında ve sonrasında ortaya çıkabilecek riskleri en aza indirdiğini ifade eden Op. Dr. Kar, "Kalp fonksiyonlarını daha iyi korur, özellikle riskli hastalarda ameliyat başarısını artırır. Hastanın yoğun bakım ve hastanede yatış süresini en aza indirir. Ameliyat sonrası oluşabilecek yeme problemleri, halsizlik ve bazı davranış bozuklukları riskini azaltır. Açık kalp ameliyatları sonrası gelişebilecek göğüs kesilerindeki enfeksiyon riskini de minimalize eder" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim