• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çalışan gazeteciler gününde olay çıktı

İzmir’de Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen Basın Konseri’nde, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı ve aynı zamanda CHP MYK üyesi olan Yakup Akkaya’nın konuşması sırasında AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in sözlü müdahalede bulunması tartışma çıkardı.G
Gecede konuşan Basın-İş Sendikası Genel Başkanı ve ay zamanda da CHP MYK üyesi olan Yakup Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde mesleğin her aşamasında çalışmış basın yayın ve fikir işçilerinin, emekçilerinin genel başkanı olarak içlerini ferahlatacak, mutlu edecek şeyler söyleyemeyeceğini söyledi.
 
''OĞUL GAZETECİLİĞİ İCAT OLDU''
 
Basın emekçileri olarak halka doğruyu söyleyerek bilgilendirmek, bu çalışmaları yapmak üzere eğitim aldıklarını kaydeden Akkaya, "Gazetecilikten gelmeyen, adam peşinden koşmayan, ama gazete ve gazetecileri başka amaçlar için kullanabileceğini düşünen holding medya patronları peydah oldu. Tam onlardan şikayet edecekken yandaş medya türedi. Devletin bankasından alınan kredilerle büyük gazeteler televizyon kanalları alınarak yeni bir gazetecilik şekli oluşturuldu. Bizler iliştirilmiş gazetecilerden şikayet ederken, oğul gazeteciliği denen kavramlar icat oldu. Kendisine gazeteci diyen bazı arkadaşlar Başbakan'ın karşısında halkın çıkarlarına uygun sorular sormak yerine ne yazık ki sadakatlerini sunuyorlar. 17 Aralık’tan sonra yaşanan rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ülke yanıp kavrulurken bir gazeteci de Başbakan'a kefil olduğunuz gazeteciler ayakkabı kutularında milyon dolarlar saklarken bu iş komplodur demek mantıklı mıdır diye sormak cesaretini gösteremiyor" dedi. 
 
"SİYASET YAPMAYIN"
 
Sabah ve Yeni Asır Gazeteleri’nde yeniden yapılanma adı altında işten çıkarılmaları da konuşmasında hatırlatan Akkaya, "Sadece işini iyi yaptığı için hapse atılan Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi olmayı deneyin. Suçsuz yere atıldığınız dört duvar arasında nefes almaya çalışın" dedi. 
 
Bu sırada geceye katılanlar arasında yer alan AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait, "Siyaset yapmayın" diye Akkaya’nın konuşmasına karşılık verdi. Sait’in bu çıkışına geceye katılan ve büyük bir çoğunluğunu gazetecilerin oluşturduğu gruptan tepki geldi.
Salondaki grup hep birlikte 'devam, devam' diye tempo tuttu. Salondakiler Rıfat Sait’e tepki gösterip, 'Yaşasın basın emekçileri' diye de slogan attılar. Konuşmasını tamamlayan Yakup Akkaya’nın yerine geçmesiyle tartışma yine devam etti.
 
Tepkilere rağmen Rıfat Sait’in salonu terk etmemesi üzeri geceye katılan gazeteciler salondan ayrıldı. Tartışmaların gölgesinde kalan gecede, öğretim görevlisi Ahmet Utku, Dilek Şafak Çakar, Seher Dilmaç Meriç ve Tolga Meriç bir konser verdi.
alt1.jpg
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim