• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çalışan anneler esnek çalışma talep ediyor

Çalışan anneler esnek çalışma talep ediyor
Şirketlerin annelik izni alan çalışanları gözden çıkarması, ekonomide nitelikli işgücü kaybına yol açarak şirketlerin geleceğine de zarar veriyor.

Şirketlerin annelik izni alan çalışanları gözden çıkarması, ekonomide nitelikli işgücü kaybına yol açarak şirketlerin geleceğine de zarar veriyor. Doğum izninden dönen kadın çalışanların iş gücüne yeniden kazandırılması için şirketlerin çalışma politikalarını acilen gözden geçirmeleri gerekiyor.

Esnek çalışma alanları sağlayıcısı Regus'un son araştırmasına göre, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 82'si doğum izninden dönen kadın çalışanlarını işe geri almayan şirketlerin önemli bir fırsatı kaçırdığını düşünüyor.

Türkiye'deki şirketlerin yüzde 64'ü çalışan kadınların şirkete değerli yetenek ve uzmanlıklar getirdiğini söylüyor. Bu, 98 ülkeden 19 binin üzerinde şirket sahibi ve kıdemli müdürlerin fikirlerini alan Regus araştırmasının önemli sonuçlarından sadece biri.

Katılımcılar esnek çalışma saatleri, eve daha yakın çalışma ve en azından bazı zamanlarda seyahat yerine video konferans opsiyonu verilmesinin, çalışan annelerin işgücüne yeniden dahil olması için başta gelen stratejiler arasında yer aldığını söylüyor.

Araştırmanın özet sonuçlarına göre;

Araştırmaya Türkiye'den katılanların yüzde 54'ü işe geri dönen annelerin uzaktan çalışma taleplerinin arttığını söylüyor.
Yüzde 54'ü eve yakın çalışmanın önemli bir teşvik olduğunu söylüyor.
Yüzde 44'ü iş seyahati yerine video-konferans imkanı tanımanın çalışan annelere yardımcı olacağını düşünüyor.
Araştırma sonuçlarını yorumlayan Regus Türkiye Ülke Müdürü Erim Denel şunları dile getiriyor:

"Kadınların ekonomiye katılmamasının, bazı ülkelerde kişi başı GSYİH'nin yüzde 27'si kadar bir maliyete sebep olduğunu ve yönetimde daha fazla kadın olan şirketlerin daha fazla kar elde ettiğini ortaya koyan raporlar var. Şirketlerin çalışma politikalarını çalışan annelere göre uyarlamasının gerekliliği artık herkes tarafından bilinen bir gerçek. Şirketler çalışan annelere değer vermekte tereddüt etmiyor, ancak doğum izninden dönen kadın çalışanlar, profesyonel ve kişisel görevlerini aynı anda idare etmenin imkansız olmasa bile oldukça zorlayıcı olduğunu fark ediyor. Bu sebeple her geçen gün daha fazla sayıda anne, şirketlerden esnek çalışma talep ediyor. Esnek saatler, eve daha yakın lokasyonlarda çalışma imkanı veya iş seyahati yerine video konferans seçeneği sunulması gibi teşvikler, çalışan annelerin istihdama yeniden kazandırılmasında ve çalışma alanlarını geleceğe taşınmasında büyük önem taşıyor."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim