• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çalınan otomobiline 18 yıl sonra kavuştu

Mehmet Yüksel Meriç'in 18 yıl önce Bursa'da çalınan otomobili, Manisa’nın Salihli ilçesinde bulunarak sahibine teslim edildi.
Bursa'da 21 Eylül 1995 tarihinde çalınan otomobilin, Manisa'daki araç muayene istasyonunda işlemleri sırasında, görevlilere verilen raporda şasi ve motor numaralarında eksiklik tespit edildi.
 
Konunun Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerine bildirilmesi üzerine yapılan araştırmada aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. C.B’nin ise aracı bir süre önce başka bir kişiden aldığı öğrenilirken arabayı ilk satan kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.
 
"400 bin liraya almıştık"
 
Araç sahibi Mehmet Yüksel Meriç arabayı yıllar önce 400 bin liraya aldıklarında bir yaşında olduğunu belirterek, "Bu araba 1993 yılı sonu imalatlarından olan bir araba. Biz arabayı bir arkadaşımızdan aldığımızda bir yaşındaydı. Benim hatırladığıma göre o dönemde bu arabanın sıfırı 460 bin lira idi. Arabayı ben arkadaşımdan 400 bin liraya almıştım" dedi.
 
Salihli Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür eden Meriç, "Türk Polisi sayesinde adeta bir mucize gerçekleşti. Bu aracın bulunmasında polislerin hassas davranması ve olayın üzerine gitmesi çok etkili oldu" diye konuştu.
 
Eşiyle iş dönüşü evleri önüne park ettikleri aracı yerinde bulamadıklarını ve karakola müracaat ettiklerini anlatan Latife Meriç ise şunları kaydetti:
 
"Karakolda başka bir komşumuzla karşılaştık. O da arabasının çalındığını söyledi. Bugüne kadar hiçbir gelişme olmamıştı. Komşumuzun çalınan arabası bir ara Balıkesir’de ortaya çıkmıştı. Bize geçtiğimiz hafta Salihli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden bir telefon geldi. Telefondaki memur 'Sizin yıllar önce bir aracınız çalınmış' dediğinde 'Evet yıllar önce bizim bir arabamız çalınmıştı ama artık onu unutmuştuk' dedim. Arabamızın bulunduğunu söyleyince çok şaşırdım. Hatta bu arabadan bize ne hayır gelir diye düşünmeye başladım. Aracımızın parçalandığını ve satıldığını düşünüyordum. Çalındığı dönemde arabamızın plakası 16 KN 252 idi."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim