• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çalımbay'dan G.Saray'a gözdağı

Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, hiç bir takımdan korkularının olmadığını söyledi, "Galatasaray karşısında kazanmamamız için bir neden yok" dedi.
Galatasaray maçı için açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay, ligde ilk 5 maçın zor geçtiğini, ancak buna rağmen 4 maçtan da iyi sonuçla ayrıldıklarını belirtirken şunları söyledi:
 
"Ligde mücadele etmezsen, çalıştıklarını sahaya dökmezsen hiçbir faydası olmuyor. Mücadele ettiğin zaman, taktikleri iyi kullandığın zaman puan alabiliyorsun. Ama şu bir gerçek ki, bir saniye bile oyun konsantresinden ve disiplininden kopmaman gerekiyor. Biz bu 5 maçta bunu yaptık. Ufak tefek hatalarımız oldu ama hiçbir zaman pes etmedik. Takımın yarıdan fazlası yeni oyuncuydu. Uyum sürecini kısa sürede iyi atlatmamızın nedeni, arkadaşlık çok iyiydi. Çok mücadele eden iyi niyetli arkadaşlardan dolu bir kadromuz var. Kadromuzdan çok memnunun. Ligde buralara kadar geldik. Ama bundan sonra lig ve kupada çok zor maçlar daha var. Bunları iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor."
 
"GİTTİĞİMİZ HER TAKIMDA ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK"
 
Ligde çalıştığı takımlarda başarıyı yakalamak için futbolcularına kazanmayı öğretmeye çalıştığını anlatan Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Top oynanmadan sadece mücadele ile maç kazanılmaz. Mutlaka aklımızı da kullanıp bunu da sahaya yansıtmamız gerekiyor. Futbolun defans ve ofans tarafı var. İkisini de yapmamız gerekiyor. Gittiğimiz her takımda bunu yapmaya çalışıyoruz. Daha önce çalıştığım Eskişehirspor’u her açıdan sıkıntı yaşamamıza rağmen çok iyi bir takım yaptık ve bir sonraki yıl 55 puanla ligi bitirdik. Sonra Sivas’ta 3 sezon çalıştım. Orada da mücadele eden ve oyundan kopmayan bir takım kurduk. Bir gerçek var. Anadolu takımlarında çalıştığın zaman istediğin oyuncuyu alamazsın. Bizim elimizdekilerle en iyisini yapmaya çalıştık ve onda da başarılı olduk. Gittiğimiz her takımda alnımızın akıyla çıktık. Anadolu’da anlatamadığımız bir şey var oda alt yapı. Anadolu’da alt yapının çok kuvvetli olması gerekiyor."
 
"GALATASARAY KARŞISINDA İYİ OYNAMAMIZ LAZIM"
 
Galatasaray maçının kolay olmayacağına dikkat çeken Çalımbay açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Galatasaray maçı dahil her maç zor. Her maçta mücadele etmezsen, akıllı oynamazsan, taktikleri iyi yapamazsan ve rakibi iyi analiz edemezsen her takım problem olur. Galatasaray'da bir futbolcu olmazsa diğer futbolcu var. Hepsi bir birinden üstün. O kadar geniş kadroları var ki kadronun dışındakileri de çıkarsan sahaya ligde şampiyonluğa oynayacak kapasitede bir takım kuruluyor. Sadece Galatasaray’da değil, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da durum böyle. Bizim hiçbirinden korkumuz yok. Çalıştığım her takımda 4 büyük takımlara karşı çok kritik maçlar kazandım. Kazanmamamız için bir neden yok. Tek sıkıntı, takımımız yeni bir takım. İlk defa Süper Lig'de oynayan arkadaşlarımız çok. İlk defa Galatasaray’ın stadyumuna ve öyle bir atmosfere çıkacak oyuncu çok. Arkadaşlarımızın kendine güvenerek, korkmadan, sorumluluk alarak ve oyun disiplininden kopmadan, galibiyeti düşünerek top oynaması gerekiyor. Biz orada top oynamazsak işimiz çok zor. Biz oynamayı ve golü düşünürsek Galatasaray karşısında iyi bir sonuçla ayrılabiliriz."
 
"İYİ BAŞLADIK, SONUNU İYİ BİTİRMEMİZ LAZIM"
 
Ligin sonunu beklediklerini ifade eden Çalımbay, daha sonra şöylmededi:
 
"Şu anda oldu bitti, dersek olmaz. Çok iyi başladık, sonunu iyi bitirmemiz lazım. Biz iyi giderken de kötü ve eksik taraflarımızı görüyoruz. Bazen elin kolun bağlı oluyor. Beni en çok korkutan eksik oyuncularımız. Sakat veya cezalı olduğu zaman sıkıntılar o zaman başlayacak. İstediğimiz oyuncuları alamamamız büyük bir dezavantaj olacak. Sonradan gelen arkadaşlarımız kamp başında kadromuza dahil olabilseydi her şey daha da farklı olurdu."
 
"BEŞİKTAŞ TAKIMINI SUÇLAMAMAK GEREKİYOR"
 
Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşanan olayları değerlendiren Çalımbay, sahaya girmenin doğru bir hareket olmadığını vurgularken de şunları söyledi;
 
"Bu olayı hiç kimse tasvip etmiyor. Beşiktaşlı taraftarlar da tasvip etmiyor. Hatta sahaya giren arkadaşlar dahi, (Biz ne yaptık) diyebilirler. Bu olaylar, Türk sporu adına üzücü. Türkiye, bir çok şampiyonaya aday olmaya hazırlanırken bunların önümüze çıkması olmaz. Bir an önce bu olayı unutturmamız gerekiyor. Sahada rekabet olacak ama spor dostluk, kardeşlik ve barıştır. Bu olaylardan iyi ders çıkarmak şart. Yönetim, teknik heyet, futbolcular, basın iyi örnekler vererek bunları önleyebiliriz. Beşiktaş takımını suçlamamak gerekiyor. Ama tabi ki sahaya girmek yanlış."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim