• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Çalımbay: "Bütün Başarısızlığı Teknik Direktörlere Yıkmak Haksızlık"

Çalımbay: "Bütün Başarısızlığı Teknik Direktörlere Yıkmak Haksızlık"
Rıza Çalımbay, ligin ilk yarısında yaşanan teknik direktör değişikleri ile ilgili köklü bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, "Bütün bir başarısızlığı da sadece teknik direktörlere yıkmak bence çok büyük bir haksızlık" dedi.

Devre arası kamp çalışmalarını Antalya Belek'te sürdüren Kasımpaşa'nın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Ligin ilk yarısında çok sayıda yaşanan teknik direktör değişikliklerini değerlendiren Çalımbay, yönetimlerin başarısızlıklardan sadece teknik adamları sorumlu tutmamaları gerektiğini belirtti.

"TEKNİK DİREKTÖR ARKADAŞLARIMIZA YAPILANLAR ÜZÜCÜ"

52 yaşındaki teknik adam, ligin ilk yarısında gündeme gelen teknik direktör değişiklikleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bunlar üzücü olaylar tabii ki. Olmaması gereken olaylar. Bunlara köklü bir çözüm bulunması gerekiyor ama bu köklü çözüm sınırlandırma değil yöneticilerin daha dikkatli olması. Eğer bir teknik direktör ile anlaşılacaksa iyice araştırdıktan sonra karar verilmesi ve o arkadaşa da sonuna kadar güvenmeniz gerekiyor. Teknik direktör arkadaşlarımıza yapılanlar üzücü" diye konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖRLERİN KADERİ BU"

Yaşananların teknik direktörlerin kaderi olduğunu ifade eden Çalımbay, "Hamza Hoca Galatasaray'da 3 kupa birden aldı ama lige başladıktan sonra ayrılmak zorunda kaldı. Bazı şeyler istediğiniz gibi gitmiyor. Burada insanların sabrı, yönetimin desteği çok önemli. Ertuğrul Hoca Bursaspor'u şampiyon yaptı, çok başarılı bir dönem geçirdi. Mourinho, Chelsea'de her şeyi yaptı, o da ayrıldı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Önemli olan iyi bir şekilde ayrılmak. Hiçbir teknik direktör gittiği yerden ayrılmak istemez ama bütün bir başarısızlığı da sadece teknik direktöre yıkmak bence çok büyük bir haksızlık. Bütün gerçeklerin görülmesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"HER ŞEYİ TEKNİK DİREKTÖRE YIKMAMAK GEREKİYOR"

Rıza Çalımbay, takımların kötü gidişatta teknik direktör değişikliğini yeni bir hava gibi düşündüğünü dile getirerek, "O hava bazen 1-2 maç işe yarıyor ama daha sonra tekrar aynı noktaya geliniyor. Onun için bence hata nerede onu bulmak gerekiyor. Yönetim olarak sezon başı plan programını çok iyi yapman gerekiyor. Arkadaşlarımızın maddi açıdan bütün sorunlarını halletmeniz gerekiyor. Tesisinizi halletmeniz gerekiyor. Takımınızın malzemesine kadar her şeyinizi dört dörtlük yapmanız gerekiyor. Ondan sonra teknik direktörle konuşursun. Hala başarısızsa zaten teknik direktör kendisi durmaz. Bence her şeyi teknik direktöre yıkmamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Çalımbay:

Çalımbay:

Çalımbay:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim