• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Çalık”tan Memur-sen”e Ziyaret

Çalık”tan Memur-sen”e Ziyaret
Cizre'de ambulansların yaralılara müdahale etmediği iddialarını değerlendiren, Sağlık ekiplerine tuzaklar kurulduğu halde hepsinin görevi başında olduğunu...

Cizre'de ambulansların yaralılara müdahale etmediği iddialarını değerlendiren, Sağlık ekiplerine tuzaklar kurulduğu halde hepsinin görevi başında olduğunu belirtti. Çalık, bölgede devam eden operasyonlara da değinerek, "Askerimiz, polisimiz, sivillerimiz şehit olarak anılır ama orada ölen teröristler leş olarak anılacak" ifadelerini kulandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Memur-Sen Malatya Temsilciği ile bağlı sendika Başkanlarını ziyaret etti. Eğitim-Bir-Sen'de gerçekleşen ziyarette konuşan Çalık, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Türkiye zorlu bir süreçte geçiyor ve hepimizin kulağı, gözü Doğu'da yaşanan süreçle alakalı olarak şehitlerimizin olmaması için ettiğimiz dualarla buluşuyor. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez onlar diridir, askerimiz, polisimiz, sivillerimiz şehit olarak anılır ama orada ölen teröristlerin leş olarak anıldığını herkesin çok net bilmesi gerekir. Hem ulusal hem de uluslara arası alanda ki Türkiye'yle uğraşan güçlerin burada kendilerince barış adına cümleler sarf ettiğini görüyoruz. Türkiye cumhuriyeti devletinin yanında olmak yerine PKK'nın oradaki leşlerin yanında yer almaları hepimizi derinde üzüyor. Kendilerini aydınlık, gazeteci, yazar, sanatçı olarak gören insanların bu anlamda yapmış olduğu vurguları şiddetle kınıyoruz" dedi. Terör operasyonlarını kararlı bir şekilde devam edeceği vurgusu yapan Çalık, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan bu hadiseler, operasyonlar oradaki terör örgütlerinin silahlılarını susturana kadar devam ettireceğini herkesin bilmesi gerekir" diye konuştu. Cizre'de ambulansların yaralılara müdahale etmediği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalık "Mecliste HDP'li milletvekillerinin yapmış olduğu açıklamalarda yaralılar var, ambulans gitmiyor cümlelerine herkesin tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekir ki sağlık ekipleri hepsi görevinin başında ve canları bahasına bu mücadeleyi veriyorlar. Fakat ambulansı çağırırken oraya döşedikleri mayınlar, çukurlar ve bombalar giden ambulansları orada da tuzak kuruyorlar" ifadelerini kulandı. Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Çalık, "Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var gelen hükumetler her defasında anayasayla ilgili değişikliler yapıyor olmasın rağmen maalesef şu andaki bütüncül bir anayasa değişikliği şimdiye kadar çıkarılamamış ve milletin iradesi ile bütün milletimizin kabul edeceği bir anayasayı gerek ve şart kılmıştır. Yeni anayasayla birlikte yapılması gereken en önemli düzenlemede Başkanlık sistemidir" diye konuştu. Malatya Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "maalesef ülkemizi rahat bırakmamak için dış güçler elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Tabi ki güneydoğuda yaşanan olaylar bütün Türkiye genelinde olumsuz bir etki ortaya koyuyor. Özellikle şu andaki yürütülen operasyonlar çerçevesinde malum çevreler hem dış medyaya hem de ülkemizdeki medyaya olumsuz şeyler yansıtmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim