• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Çalık, Kadın Girişimciler İle Bir Araya Geldi

Çalık, Kadın Girişimciler İle Bir Araya Geldi
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği'ni tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayındaki bürolarında...

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği'ni tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayındaki bürolarında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyarette konuşan Battalgazi Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Nihal Karahan ziyaret için teşekkür ederek, 6 yıldan beri faaliyet yürüttüklerini, kadın girişimcilere yönelik çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise girişimci kadınların toplum ve ülke için önemli olduğunu ifade ederek, "Dünyada var olan her şeyde kadınında emeği var. Kadınlar tüketen toplumu üreten hale getirmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Kadın girişimciliği de bu anlamda çok önemli. Ekonomiye sunacağınız katkılar, üreteceğiniz en küçük bir kilim, en küçük bir heybe, yapacağınız en küçük bir nakış dahil olmak üzere ülke ekonomisine katkı sunacak. Bu nedenle kadın girişimci sayısının artması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kadın girişimcilerin kooperatifçilik faaliyetlerine de el atması gerektiğini kaydeden Çalık, kooperatifçiliğin Malatya'ya çok ciddi yararları olacağını söyledi. Çalık, "Kooperatifçiliği mutlaka değerlendirin ve bir kadın kooperatifi kurun. Kooperatiflerin çalışma alanı Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'ye bağlı. Kooperatifçiliğin ilimize ve bölgemize çok ciddi katkıları olacak, kadınlarımıza da özel katkısı olacak. Hem bütçe ayrılıyor, hem de çalışmalar yapılıyor. Kooperatifçiliği teşvik etme adına bir proje hazırlayın. Biz gereken destekleri sağlayacağız" diye konuştu.

Çalık, kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür etti.

Çalık, Kadın Girişimciler İle Bir Araya Geldi

Çalık, Kadın Girişimciler İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim