• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çalık, Avrupa Parlamenterler Formunun ABD’deki Etkinliklerine Katıldı

Çalık, Avrupa Parlamenterler Formunun ABD’deki Etkinliklerine Katıldı
AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, ABD'de Avrupa Parlamenterler Formunun(EPF) düzenlemiş olduğu...

AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, ABD'de Avrupa Parlamenterler Formunun(EPF) düzenlemiş olduğu konferans ve oturumlara katıldı.

AK Parti MKYK Üyesi, Malatya Milletvekili ve TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı Öznur Çalık, Avrupa Parlamenterler Formunun(EPF) davetlisi olarak ABD'de düzenlenen etkinliklere katıldı. Çalık ve beraberindeki heyet, Washington'da Küresel Parlamenterler Konferansı'na katılırken, New York'ta ise 12-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Nüfus ve Kalkınma Komisyonu 49. Oturumu'na katılacak. Çalık, ABD'nin ilk çift minareli camisi olma özelliği taşıyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD gezisi esnasında açılışını yapmış olduğu Washington'daki Amerika Diyanet Merkezi'ni ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu.

Çalık, buradaki izlenimlerinde Külliye'de eğitimden öğretime, kültürel faaliyetlerden sanata, spora her şeyin düşünüldüğünü belirterek, Türkiye'nin öncülük etmiş olduğu bu projeden dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Çalık, "ABD'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Külliyedeki Müslüman çocuklarımızın eğitim gördüğü sınıflar gurur verici. Külliye'de eğitimden öğretime, spordan sanata, kültürel anlamda her şey düşünülmüş" diye konuştu. Çalık, öğrencilerin ders aldığı Külliye'de bir sınıfı ziyaret ederek Necip Fazıl'ın "Utansın" şiirini okuyan öğrenciyi dinledi. Çalık, New York'ta ise 12-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Nüfus ve Kalkınma Komisyonu 49. Oturumu'nun bitimi ardından Türkiye'ye dönecek.

Çalık, Avrupa Parlamenterler Formunun ABD’deki Etkinliklerine Katıldı

Çalık, Avrupa Parlamenterler Formunun ABD’deki Etkinliklerine Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim