• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çaldıran’da muhtarlar toplantısı

Çaldıran’da muhtarlar toplantısı
Van'ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, halkın parasını halka harcadıklarını belirterek, "Bizler belediyenin imkanlarını birilerine...

Van'ın Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, halkın parasını halka harcadıklarını belirterek, "Bizler belediyenin imkanlarını birilerine peşkeş çekmiyor, terör örgütlerine hizmette kullanmıyoruz" dedi.

Çaldıran Sosyal Hizmet Merkezinin konferans salonunda Kaymakam Dundar başkanlığında gerçekleştirilen aylık istişare toplantısına İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Yusuf Kaplan, Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Alp Şevket Aksoy ve kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan Tekin Dundar, her ay düzenli olarak yapılan istişare toplantısında, ilçede yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerin ele alınarak mahalle muhtarlarının talep ve önerilerinin dinlendiğini söyledi. Toplantının ana maddesi olan yaz mevsiminde ciddi bir şekilde yapılması planlanan hizmetler olduğunu ifade eden Dundar, "İlçemizde birçok hizmeti vatandaşlarımıza sunarken, yapılan hizmetlerin değerlendirilmesini de takdirinize bırakıyorum. Ancak önümüze bakmalıyız, daha yapılması gereken çok iş var. İlçemizin zamanında yapılmamış ve ihmal edilmiş birçok hizmete ihtiyacı bulunmaktadır. Bizler bu yaz sezonunda bu hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturacağız inşallah. Özellikle ilçemizin en büyük sorunlarından biri olan kırsal mahallelerimizin yol sorunudur. Birçok mahallemizin yolları çamur deryasına dönüşmüş, çekilmez hale gelmiştir. Bu yaz sezonunda ilçemizde yaklaşık 700 bin metrekare bordürlü kilitli parke taşı yapacağız. Bu yapılacak olan çalışma ile birlikte ilçemizde bulunan merkez ve kırsal mahallelerimizin yol sorununu tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Vatandaşlarımızın yol çilesi tamamen ortadan kaldırılarak hayır dualarını alacağız. Ancak bu büyük projeye yetecek kadar belediyemizin parası bulunmamaktadır. Bunu projelendirerek İller Bankasına sunduk, sonuçlanmasını bekliyoruz. İller Bankasına borçlanarak vatandaşlarımıza gelecek olan paraları kendilerine hizmet olarak harcayacağız. Bizler belediyenin imkanlarını birilerine peşkeş çekmiyor, terör örgütlerine hizmette kullanmıyoruz. Halkın parası halka harcanıyor" dedi.

Artık pasaport ve ehliyet işleminin Çaldıran'da yapılacağını da belirten Dundar, "Daha önce bir ehliyet veya pasaport için ile gidilerek günlerce uğraşan vatandaşlarımız, artık kendi ilçelerinde bu işlerini halledebileceklerdir. İlçemize 30 imam kadrosu da atandı. İlçemize Sosyal Güvenlik Kurumunu da getirerek bir hafta içinde hizmeti başlatacağız. İlçede genel sağlık sigortası bulunmayan ya da sigortası olan, ancak bundan faydalanmayan vatandaşlarımızın SGK'ya müracaatta bulunmaları ve bu hizmetten faydalanmaları gerekir" diye konuştu.

Muhtarların talep ve önerilerinin dinlenmesi ile kaymakamlık tarafından verilen öğle yemeğinin ardından toplantı sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim