• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çaldılar 10 dakikada yakalandılar

Adana’da yüzlerini kar maskesi ile gizleyen eli pompalı tüfekli iki soyguncu, girdikleri kuyumcudan bir kilo altın ve 6 bin TL alıp, kaçtı.
Adana’da kuyumcu soygunlarına bir yenisi daha eklendi. Eli bombalı tüfekli iki kişi, yüzlerini kar maskesiyle gizleyip girdikleri kuyumcudan bir kilo altın ve 6 bin TL parayı alıp kaçtı, kaçarken de havaya ateş etti. Zanlıların peşine düşen polis, söz konusu hırsızları helikopter destekli operasyonla olaydan sadece 10 dakika sonra kıskıvrak yakaladı.
 
HAVAYA ATEŞ AÇTILAR
 
Olay, merkez ilçe Seyhan’a bağlı Ova Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; motosikletleri ile Şakirpaşa Caddesi üzerinde yer alan Berfin Kuyumculuk’a gelen yüzü kar maskeli iki kişi, ellerindeki pompalı tüfekle kuyumcuya girdi. İşyeri sahibini etkisiz hale getiren zanlılar, bir kilo altın ve kasadaki 6 bin TL’yi alarak, hızla dışarı çıktı. Soyguncular, çevredeki vatandaşların kendilerini engellememesi için havaya ateş açarken, yine motosikletle hızla olay yerinden kaçıp, ara sokaklara girerek izlerini kaybettirdi.
 
10 DAKİKADA YAKALANDILAR
 
Yapılan ihbar üzerine soygundan yaklaşık 2.5 dakika sonra olay yerine ulaşan polis, hemen Ova Mahallesi’ni ablukaya aldı. Yine olaydan 5 dakika sonra havalanan polis helikopteri de mahalleyi havadan taramaya başladı. 44114 Sokak üzerinde zanlıların kullandığı motosikleti bulan polis, çemberi daralttı. 44128. Sokak’ta 2 kişinin kendilerini görünce kaçmaya başladığını fark eden polis ile zanlılar arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Hırsızlar, olaydan sadece 10 dakika sonra çaldıkları altın ve paralarla yakalayıp gözaltına aldı.
 
İKİNCİ KEZ SOYULDUM
 
İşyerinin ikinci kez soyulduğunu anlatan kuyumcu Ayten Yel, “Ben bu dükkanı mangal kömüründe çalışarak açtım. Mangal kömürü nasıl yapılır bilir misiniz? Ben altınları istiyorum. Bunlar çocuklarımın rızkı" diyerek gözyaşı döktü. Olay yerine gelen polis amirine de tepki gösteren Yel, "Beni soyanı getir, hani nerede?" diye bağırdı. Polis amiri de, hırsızları yakaladıklarını bu zamana kadar hiçbir olayın faili meçhul kalmadığını anlatmaya çalıştı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim