• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Çakırözer’den İnönü’ye İstiklal Madalyası Teklifi

Çakırözer’den İnönü’ye İstiklal Madalyası Teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin "İstiklal Madalyası" ile...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Utku Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin "İstiklal Madalyası" ile taçlandırılmasını istedi.

Çakırözer, İkinci İnönü Zaferi'nin 95'inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan mücadelesi nedeniyle İnönü ilçesine İstiklal Madalyası verilmesini önerdi. CHP'li Çakırözer, İnönü'nün özgürlük ve bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir ulusun azim, fedakarlık ve kararlılığının en çarpıcı örneğini yıllar önce ortaya koyduğunu söyledi. Çakırözer, "İnönü, özgürlük ve bağımsızlık için canını feda etmekten kaçınmayan şerefli bir ulusun azim, fedakarlık ve kararlılığının en çarpıcı örneğini ortaya koymaktadır. Varlık ve yokluk mücadelesinde Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşu sürecinde 1 Nisan 1921 tarihi yani İkinci İnönü Zaferi en önemli tarihlerden birisidir. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın çok kritik bir döneminde kazanılan bu zafer, ulusumuzun inanç ve kararlılığın tarihimizin altın sayfalarına yazılan önemli sembollerinden birisidir. Büyük Önder Atatürk'ün en yakın çalışma arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı ve büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün soyadını aldığı İnönü; Sakarya'dan, Dumlupınar'dan geçen ve İzmir'e giden zafer yolu Lozan'da son bularak taçlanmıştır. Bugün bu topraklarda zaferin coşkusunu yaşıyor isek bu kilidin açıldığı yer İnönü'dür" dedi.

"ZAFERİ TAÇLANDIRALIM"

İkinci İnönü Zaferi'nin; ulusun kurtuluş umutlarını diri tutan, bağımsızlık savaşının başarıya ulaşmasında da çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çakırözer, İstiklal Madalyası önerisinde bulundu. Çakırözer, "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın önsözünü yazan İnönü'nün manevi şahsiyetinin İstiklal Madalyası ile taltifi, büyük zaferin 95'inci yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü'ye ve onun kahraman silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükran borcumuzun gerekliliğinin yerine getirilmesi açısından son derece önemlidir. İkinci İnönü Zaferi gibi nice şanlı zaferlerden aldığımız ruh ve kararlılıkla, şehitlerimizin bizlere kutsal emaneti olan Cumhuriyetimizi geçmişte yaşadıklarımızı da bilerek geleceğe sağlam adımlarla daha yukarılara çıkarmak azmiyle çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim