• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Çakırözer, Uğur Mumcu Anıtını Ziyaret Etti

Çakırözer, Uğur Mumcu Anıtını Ziyaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Uğur Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı ve failleri bulunana kadar özel cam bölmede...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Çakırözer, Uğur Mumcu'nun bombalı saldırıya uğradığı ve failleri bulunana kadar özel cam bölmede sergilenecek "06 YR 245" plakalı 1984 model aracı ve gazete kupürlerinden oluşan Uğur Mumcu Anıtı'nı ziyaret etti.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'nin, Türkiye'nin aydınlık gazetecilerinden biri olan Uğur Mumcu'nun anısına yaptığı park ilgi görmeye devam ediyor. 23 Ocak 2016 tarihinde açılışı yapılan parkın, açılış törenine yurtdışı görevi nedeniyle katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ülkeye dönünce ilk iş olarak parkı ziyaret etti. Çakırözer burada yaptığı konuşmasında, "Bu park ve bu anıt, Uğur Mumcu'nun şahsında gazetecileri ve demokrasimizi hedef alan saldırılara karşı Cumhuriyetimiz ve özgürlüklerimiz için dimdik ayakta duracağımızın simgesidir. Bir vefa örneğidir. Mumcu'nun aracının kalıcı olarak Eskişehir'de sergilenmesini sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a, Mumcu Ailesi'ne, Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubemize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çakırözer, "İçinde çocuklar ve gençler için çok çeşitli aktiviteler bulunan Uğur Mumcu Parkı Odunpazarlı hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.

CHP Milletvekili Çakırözer konuşmasının ardından Uğur Mumcu Parkı'nın diğer bölümlerini gezdi. Çakırözer, parkın içerisinde bulunan çocuk oyun alanlarını, açık kütüphaneyi gezdi. Gençler için özel yapılan aksiyon alanlarını da gezen Çakırözer, burada gençlerle bir araya geldi. Çakırözer ile bir süre sohbet eden gençler, aksiyon alanının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ederek, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a ve parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Çakırözer, Uğur Mumcu Anıtını Ziyaret Etti

Çakırözer, Uğur Mumcu Anıtını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim