• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Çakırözer, Strazburg’da Kırım Tatar Lideri Kırımoğlu İle Bir Araya Geldi

Çakırözer, Strazburg’da Kırım Tatar Lideri Kırımoğlu İle Bir Araya Geldi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantılarına katılmak üzere gittiği Strazburg'da,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi toplantılarına katılmak üzere gittiği Strazburg'da, sürgünde yaşamak zorunda bırakılan Kırım Tatarlarının Halk Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile görüştü. Çakırözer, "Kırım'da temel hak ve özgürlükleri iki yıldır ihlal edilen soydaşlarımızla tam dayanışma içindeyiz" mesajı verdi.

Strazburg'da yapılan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis toplantıları sırasında Kırımoğlu ile görüşen Çakırözer, Eskişehir'de on binlerce Kırım Tatar Türkünün yaşadığını belirtti. Hem Eskişehir'in hem de Türkiye'nin kalbinin Kırım Tatarları ile attığını dile getiren Çakırözer, "Eskişehirimizde on binlerce Kırım Tatar Türkü soydaşımız yaşıyor. Hem Eskişehir'imizin hem de ülkemizin yüreği Kırım Tatar Türkleri ile birlikte atmakta. Haklı mücadelenizde yanınızdayız. Türkiye, Avrupa ve dünyada siz Kırımlı soydaşlarımızla tam dayanışma içindeyiz. Ne zaman bir talebiniz olursa hem biz CHP olarak, hem de parti ayrımı gözetmeksizin tüm Eskişehirliler sizlerin yanınızda olacağız. Türkiye'de yaşayan herkes de size yapılan haksızlıkların bir an önce giderilmesini istemektedir" dedi.

"ESKİ SOVYET REJİMİNİN DAHA BETERİ GELDİ"

Kırımoğlu da görüşmede Çakırözer'e Rusların işgali sonrasında yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı;

"Kırım işgalinin 2. yılı doluyor. Toprağımıza eski Sovyet rejiminin daha beteri geldi. Hiçbir özgürlük yok. Kaçırılanlar, öldürülenler çok. Kırım Tatarları öz topraklarından sürgün yaşamak zorunda bırakılıyor. Bütün amacımız bir an önce toprağımızı işgalden kurtarmak ve yurdumuza geri dönmek."

"KIRIM'DA YAŞAYAN TÜRK VATANDAŞLARINA ÇOK BASKILAR YAPTILAR"

Ankara-Moskova arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Kırım'da yaşayan Türk vatandaşlarının da büyük zulüm gördüğünü belirten Kırımoğlu, "Kırım'da yaşayan Türk vatandaşlarına çok baskılar yaptılar. Kırım'ı terk etmeye mecbur ettiler. İş adamlarının tüm işlerini yağmaladılar. Çok vahşi davranışlar oldu" diye konuştu.

"ACİLEN PREFABRİK EVLERE İHTİYACIMIZ VAR"

Kırımoğlu Çakırözer aracılığıyla Türkiye'den yardım taleplerini de şöyle sıraladı;

"Öncelikle, Kırım'dan ayrılmak zorunda kalan 15 - 16 bin insanımızın milli kimliklerini kaybetmemesi için dağılmadan tek bir bölgede, Herson Bölgesinde toplanmasını istiyoruz ki, işgal bittiğinde hemen geri dönebilelim. Oraya acilen prefabrik evlere ihtiyacımız var. Diğer hayati taleplerimiz ise öğrencilerimizin Türkiye üniversitelerinde okuyabilmesi ve Kırım'a yayın yapan tek Tatar kanalının yayınlarını Ukrayna'dan sürdürebilmesi. Bu konularda Türkiye'nin yardımına ihtiyacımız var. Bir de Rusya'ya yönelik yaptırımlara Türk hükümetinin de uymasını istiyoruz."

"ESKİŞEHİR'İN TÜRKİYE'DE BİZİM İÇİN YERİ VE ÖNEMİ AYRI"

Çakırözer aracılığıyla Eskişehir'e özel bir mesaj da gönderen Kırımoğlu, "Eskişehir'in Türkiye'de bizim için yeri ve önemi ayrı. Çünkü orada çok yoğun olarak soydaşlarımız var. Kırım Tatar Türkleri var. Birkaç kez gittim. Onlar beni seviyor ben de onları çok seviyorum. Çok güçlü bir derneğimiz var Eskişehir'de. Dünya Kırım Tatar Kongresine de geldiler sağolsunlar" diye konuştu.

Kırımoğlu, soydaşı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'a da selamlarını iletti.

Çakırözer, Strazburg’da Kırım Tatar Lideri Kırımoğlu İle Bir Araya Geldi

Çakırözer, Strazburg’da Kırım Tatar Lideri Kırımoğlu İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim