• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında "Lojistik Köy"deki tepkilerle ilgili bir soruyu cevaplayan Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili...

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında "Lojistik Köy"deki tepkilerle ilgili bir soruyu cevaplayan Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "1-2 kişi "bize bu işten bir ekmek çıkar mı" düşüncesinde. Biz bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi İl Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Tekkeköy'e yapılan "Lojistik Köy Projesi"ne mera arazisi için tepki gösteren vatandaşların neden tepki gösterdiğini soran Samsun Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hatice Sönmez Güneş'e cevap veren Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "Vatandaşların itirazı noktasında oradaki bir ya da iki kişi belki siyaseten belki ekonomik anlamda "bize bu işten bir ekmek çıkar mı" düşüncesinde" şeklinde cevap verdi.

"Biz bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz"

Lojistik Köy Projesi'ne 3 yıl önce başlandığını belirten Turan Çakır, "Ek hibelerle birlikte yaklaşık 50 milyon euroyu bulan Avrupa Birliği hibe desteğiyle yapılan bir projesi. Önümüzdeki Ocak ayına kadar hizmete girmesini bekliyoruz. Tekkeköy'de Aşağıçinik dediğimiz yerde yapılıyor. Yapıldığı arazinin bir bölümü mera arazisiydi. Orada birkaç vatandaşımız, aslında bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda vatandaşımızın buna itirazı var. Bunu mahkemeye taşıdılar. Mahkemede inşaatın devam etmesini engellemeyecek kararlar alındı. İtiraz eden vatandaşlar orasının mera olarak kalması için itiraz ediyorlar. Fakat bu Samsun'un büyük bir projesi. Yüzde 95'i bitmiş durumda. Türkiye'deki 4. ya da 5. Lojistik Köy Projesi bu. Devlet Demir Yolları da oraya demir yolu hattı çekecek. Vatandaşların itirazı noktası oradaki bir ya da iki kişi belki siyaseten belki ekonomik anlamda "bize bu işten bir ekmek çıkar mı" düşüncesinde. Biz bu polemiğin devam etmesini istemiyoruz. Bir an önce oranın hizmete geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Meclis toplantısında 38 gündem, 2 gündem dışı ve 2 tane de önceden bekletilen maddeyle birlikte toplam 42 gündem maddesi görüşüldü. Maddelerden 2'si oy çokluğu ile 40'u da oy birliği ile kabul edildi.

Atakum'a 20 milyon, Tekkeköy'e 15 milyon TL'lik ek bütçe

Gündem maddelerinde; Atakum Belediyesinin 2017 mali yılı 20 milyon TL'lik ek bütçe ve Tekkeköy Belediyesi 15 milyon TL'lik ek bütçe teklifi Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

24 derslikli okul binası yapılması

Atakum ilçesi Alanlı Mahallesi'nde 24 derslikli okul binası yapılması ve Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı tarafından kullanılmasına ilişkin Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı arasında düzenlenen protokolü Samsun Büyükşehir Belediyesi adına imzalamaya Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt'un yetkili kılınması oy birliği ile kabul edildi.

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi

Çakır’dan "Lojistik Köy” tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim