• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Çakır, Hükumetin Projelerini Değerlendirdi

Çakır, Hükumetin Projelerini Değerlendirdi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, hükumetin devam eden ve önümüzdeki yıllarda yapmayı planladığı projeler hakkında...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi AK Parti Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, hükumetin devam eden ve önümüzdeki yıllarda yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi verdi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi. Konuşmasında Bitlis'te ki terör saldırısında şehit düşen İslam Çakar'a Allah'tan Rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Çakır, İş Adamı Ali Başkan ile oğlu Yüksel Başkan'a başsağlığı diledi.

EREĞLİ'DE EĞİTİME YATIRIM ATAĞI

Kdz. Ereğli ilçesinde Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu ile Şule Yılmaz Orta Okulu'nun ihale aşamasına geldiğini belirten Çakır bu iki okulun bütçesinin hazır olduğunu vurguladı. Yazıcılar'a ve Danişmenli Köyü'nde 4 derslik ilave edileceğini anlatan Çakır "2016 yılında Kavaklık'ta ki Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu yanındaki arsaya bir ilkokul, bir ortaokul yaparak o bölgede hem Erdemir, hem Cumhuriyet Ortaokulunun tekli öğretime geçmesi için bir okul programa aldırmaya çalışıyoruz. Gülüç'te Vesile Dikmen ilk ve ortaokulunun yerine daha modern, fiziki şartları daha iyi bir okul planlıyoruz. Bununla da Gülüç'teki eğitim ve öğretimi tekli eğitime dönüştüreceğiz. Onun yanında Kepez'de bir ilkokul çalışmamız var. O bölgede yoğunluğu azaltacak Kepez İlkokulunu 2016 yılında programa aldıracağız. Onun yanında Atatürk Ortaokulumuzun güçlendirme çalışmaları yapılacak. Liseler için Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile Stratejik Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı ile görüştük. Ereğlimizin olmazsa olmazı, Ereğli Lisesi'nin bulunduğu, sıkıntılar bulunan binanın yerine bir Merkez Anadolu Lisesi planlıyoruz. Bunu da 2016 yılında programa aldırmakla ilgili taleplerimizi ilettik. Bunun yanında iki tane de meslek lisesi talebimiz var. Meslek Lisesi talebimiz onaylandıktan sonra, İlçe ve İl Milli Eğitim'le istişare ederek hangi branşta olacağına karar verilecek" dedi.

'EREĞLİ-ZONGULDAK YOLU 2017'DE BİTECEK'

Zonguldak-Ereğli karayolunun 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını, Kandilli Tepesi ile Ereğli arasının ise 2016 yılı sonuna kadar yapılacağını dile getiren Çakır, Ereğli Devrek Yolu'nun ise 2016 yılında tek parça olarak yeniden ihaleye çıkacağını vurguladı. Çakır Ormanlı-Alaplı arasındaki karayolunun da artık ihtiyaca cevap vermediğini bu yolun genişletilmesi içinde çalışma başlatılacağını söyledi.

'EREĞLİ'DE BAŞLAMIŞ TOKİ PROJESİ YOK"

Kdz. Ereğli ilçesinde emekliler dernekleri tarafından gündeme getirilen TOKİ konusuna değinen Çakır, şu anda ilçede başlanmış bir proje bulunmadığını dile getirdi. Çakır konuşmasında "Şu an için Ereğli'de TOKİ ile ilgili başlanmış bir proje çalışması yok. Ancak TOKİ Başkanlığıyla yaptığımız görüşmede, arazi çalışmalarını başlatacağız. Bu belirlendiği zaman, dar gelirliye mi, emekliye göre mi, orta sınıfa mı, nasıl yapılacağını kararlaştıracağız. Ereğli'de TOKİ konutlarına ihtiyaç var. Bunu görüyoruz. Vatandaşlardan talep var. Fakat bizden önce bazı algılar var. TOKİ başlıyor deniyor. Bunlar sadece temenni. Dedikoduyla da birleşince varmış gibi bir algı oluşuyor. Belediye Başkanı Bayram Başol ile gittik, Ormanlı'ya yüz konutluk modern, üç katlı bir çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde bu daha da hız kazanacak. Belediye başkanımızın da uygun olduğu bir dönemde bununla ilgili kapsamlı bir program yapacağız. Beldemizde kaloriferli modern binalarımızın olması önemli bir olay. Hem memurlarımız daha rahat kalabilecek, hem de vatandaşlarımız modern konutlara kavuşacak" dedi.

İlçede istihdam sorununun çözülmesi için üzerinde durdukları projelere de değinen Çakır "Gemi tersanelerini bir araya getirmeye çalışıyoruz. Belediye Başkanımızla, sanayi odası başkanımız ve tersanecilerle toplantılar yapıyoruz. Bireysel olarak bir araya gelemeseler de bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Orada bir tahliye limanı olması OSB'nin kalitesini çok değiştirecektir. HEMA konusunun mahkemeleri neticelendi. Yakın zamanda yaptığımız toplantılar neticesinde yeniden ihaleye çıkacak. Biz istiyoruz ki, rödevansçıları Cumartesi izinleri ve iki asgari ücretin getirdiği yükün hafifletilmesi gerekir. Enerji bakanlığıyla çeşitli defalar görüştük. Enerji bakanımızı yakın zamanda Zonguldak'ta ağırlayacağız. Bu konuyu daha da netleştireceğiz. Gerekiyorsa rödevans en aşağı çekilsin, bir liraya çekilsin. Yeter ki oralardaki kömür üretime açılsın. Ereğli'de 850 kişinin istihdam edildiği bir yerin faaliyete geçmesi gerekir" dedi.

"ERDEMİR'İN FAKÜLTE SÖZÜNÜ TAKİP EDİYORUZ"

Üniversite kampüsü ile ilgili sorulara yanıt veren Çakır, Erdemir'in fakülte sözünün takipçisi olacaklarını dile getirdi. Çakır, Üniversite Kampüsünün avam projesinin tamamlandığını, 2017-2018 Eğitim öğretim yılına bitirilmiş olması için geçici bütçe yapıldığını, ocak ayında normal bütçenin yapılmasını beklediklerini ifade etti.

"BELEDİYENİN PERFORMANSI DAHA İYİ OLABİLİRDİ"

1 Kasım seçimlerinin ardından Kdz. Ereğli Belediyesi ile daha koordineli çalışmaya başladıklarını vurgulayan Çakır "Kdz. Ereğli Belediyesi'nin 20 aylık performansından memnun musunuz?" şeklindeki soruya "Daha iyi olabilir miydik? Daha iyi olabilirdik" diye yanıt verdi.

Çakır, Hükumetin Projelerini Değerlendirdi

Çakır, Hükumetin Projelerini Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim