• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Çakır “Genç Çiftçi Projesi İşsizler İçin Velinimet”

Çakır “Genç Çiftçi Projesi İşsizler İçin Velinimet”
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti, Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne geçici görevle atanan İmdat...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde AK Parti, Teşkilatı Başkanı Fatih Çakır, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne geçici görevle atanan İmdat Aydın'ı ziyaret etti.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rıfkı Gültekin, AK Parti Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde göreve yeni atanan İmdat Aydın'ı makamında ziyaret ederek, tarımla ilgili verilen teşviklerin önemini anlattı. Çiftçilerin ve özellikle kırsal bölgedeki işsiz gençlerin yeni teşviklerden yararlanmasını beklediğini anlatan Çakır, "Hükumetimizin sağladığı teşvikleri iyi değerlendirmek gerekiyor. Artık Erdemir, TTK'ya veya kamuya girmenin dışında insanların önüne hedef koymamız lazım. Tarım Ereğli'deki en büyük gücümüz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik bölgemiz açısından büyük bir şans. Ereğlimizi tanıyan, bölgemizi bilen, bizleri, bölge milletvekillerimizi iyi tanıyan biri. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması sebebiyle Zonguldak ile çok iştigal içindeydi. İlçemizde akrabaları var. Kendisine derdimizi iyi anlatabilirsek, biz teşkilatlar olarak, köylerdeki muhtarlarımız ile birlikte bazı şeyleri takip edersek aşamayacağımız hiçbir şey yok. Ereğli açısından tarım, fındığından tutunda her noktada önemli. Vatandaşa bunu ne kadar iyi anlatabilirsek o kadar gelişme kaydederiz. Ereğli'nin Tarımda ciddi bir potansiyeli var. "Gel beni asgari ücretli olarak hastaneye koy, postaneye koy" anlayışından ziyade gel köyünde tarımla uğraş, çiftçilikle uğraş, bir adım ileri gidelim" dedi.

ZONGULDAK'TA EN FAZLA TARIM EREĞLİ'DE YAPILIYOR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kdz. Ereğli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın ise ilçe genelinde 75 bin parselde 10 Bin 300 çifti potansiyeli ile Zonguldak'ta tarımın en fazla olduğu ilçe olduğunu söyledi. Aydın şunları söyledi; "Sizi ve yönetim Kurulunuzu burada ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Hepinizde sinerjiyi görüyorum. Malum tarımda önemli gelişmeler oluyor. Özellikle tarım bakanımız değiştikten sonra meslekte olmamasına karşın önemli çalışmalar ortaya koydu. Bir örnek verecek olursak eğer; dün itibariyle Genç çiftçi projesini ortaya koydular. Hükumetimizin kalkınma projesi noktasında çiftçi başına 30 bin TL hibe veriliyor. Bu kredi değil, hibe, sübvansiyon şeklinde. 18 ile 40 yaşındaki çiftçilere verilecek bir ödenek. Hükumet programına aldı. Sayın bakanımız da bunu projelendirdi, küçükbaş, büyük baş hayvancılık ile tarım anlamında devletimiz önemli katkılar sağlıyor. Faydası şu; projenin adı, genç çiftçi köye gel, köye yerleş köyde bu işi yap şeklinde. Kadın çiftçilere, şehit, gazi ailelerine, özürlü vatandaşlara Pozitif ayrıcalık yapılmış, öncelik verilmiş. Kaymakamlık ve muhtarlar aracılığı ile bu projeyi duyurduk ve başvuralar başladı. Zonguldak il Müdürlüğü kapsamında diğer ilçelerde dahil tarım açısından en büyük ilçe Ereğli. Zonguldak ve ilçelerinde ÇKS kayıtlarına göre 19 bin çiftçi var, bu çiftçilerden sadece 10 bin 300 Ereğli'de kayıtlı. Köylerimizle birlikte 75 Bin parselimiz var. Çiftçilerimize her şekilde ulaşıyoruz. Genç çiftçimize köyde yaşa, büyük baş hayvancılıkta besi, süt, koyunculuk, tavukçuluk veya meyve bahçesi, balcılık yap. Yada mazot, gübre ile alan fındık desteği al. Diğer yandan Hayvancılıkta sayımız gayet iyi. 13-14 Bin civarında küçük ve büyükbaş hayvanımız var. Bu rakamları göze aldığımızda bir il sayısından daha fazla çiftçiye sahibiz."

Yapılan konuşmaların ardından Çakır ile Aydın ilçeye tarım alanında yapılabilecek projeler hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Çakır “Genç Çiftçi Projesi İşsizler İçin Velinimet”

Çakır “Genç Çiftçi Projesi İşsizler İçin Velinimet”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim