• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Çakır, Çamurlu’da Yeni Açılan Yolu İnceledi

Çakır, Çamurlu’da Yeni Açılan Yolu İnceledi
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çamurlu Mahallesi ile İnönü Üniversitesi arasında açtığı imarlı yolda dolgu çalışmalarını tamamladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çamurlu Mahallesi ile İnönü Üniversitesi arasında açtığı imarlı yolda dolgu çalışmalarını tamamladı. 2.7 kilometre olan yolun 2 kilometrelik bölümü asfalta hazır hale getirildi.

Malatya'nın doğusunda bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi ve İnönü Üniversitesi'nin yanı sıra, Malatya Arena Stadyumu'nun da bu bölgede hizmete girecek olması nedeniyle Malatya-Elazığ Karayolu'ndaki araç yoğunluğunun ciddi anlamda artacağı öngörülerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bölgede yeni bir yolun açılması için çalışmalara başlandı. Yapılan planlamalar neticesinde Çamurlu Mahallesi ile Cankoç villalarının üstünden yeni bir yolun açılmasına karar verilerek, yol açma çalışmalarına başlandı. Sürdürülen çalışmalar neticesinde 2.7 km uzunluğunda 20 metre genişliğindeki yol açıldı.

Yeni açılan yol güzergahında incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çamurlu Mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Yapılan yol çalışmasıyla ilgili olarak bilgiler veren Çakır, 2.7 kilometrelik yolun 2 kilometrelik bölümünün asfalta hazır hale getirildiğini söyledi. Bölgenin gelişmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çakır, "Yolumuz bölgede önemli bir eksikliği giderecek. Üniversite, Turgut Özal Tıp Merkezi ve yeni stadyum bu bölgemizde bulunuyor. Burada yaşanabilecek trafik sorunlarına karşı şimdiden planlamalar yapıyoruz. Aynı zamanda Yaygın, Beydağı, Bulgurlu, Çamurlu, Çiftlik mahallerimiz başta olmak üzere bu bölgedeki birçok mahallemizin ihtiyacını giderecek Doğu Kollektör hattını hazırlıyoruz. Projesi tamamlandı, yakında ihaleye çıkacağız. Bölgenin gelişimine katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçirmeye gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çamurlu Mahalle Muhtarı Aziz Polatbaş ise Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerinden geçen yolun büyük bölümünün tamamladığını belirterek, "Yeni açılan yolumuz mahallemizin gelişimini hızlandıracak. Çok kısa sürede altyapısının büyük bölümü tamamlandı" diye konuştu.

Çakır, Çamurlu’da Yeni Açılan Yolu İnceledi

Çakır, Çamurlu’da Yeni Açılan Yolu İnceledi

Çakır, Çamurlu’da Yeni Açılan Yolu İnceledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim