• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular
İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında kısa dönem olarak acemilik eğitimini tamamlayan 154 er yemin ederken,...

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında kısa dönem olarak acemilik eğitimini tamamlayan 154 er yemin ederken, Mehmetçiklerin aileleri duygu dolu anlar yaşadı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında görevli 154 asker için Aliağa ENKA Spor Salonunda yemin töreni düzenlendi. Törende Mehmetçiklerin aileleri, evlatlarını yalnız bırakmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından askerler, Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara ellerini koyarak bir ağızdan yemin ederek salonu inletti. Askerlerin yemin anında ise aileler duygulanarak gözyaşlarına boğuldu. Törende bir konuşma yapan İzmir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Koçyiğit, "Cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğiz. Namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Emirlere mutlak itaat ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordu mensubu olduğunuzun kabul belgesidir. Hürriyet ve bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, laik ve sosyal demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini inançlı, yurdumuzun savunmasında her an göreve hazır kanun lütfu olan jandarma teşkilatının bir ferdi olarak, birlik ve beraberlik hukuk içerisinde yurdumuzda emniyet ve asayişi sağlayacak her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceksiniz" dedi.

Yemin töreninde evlatlarını gururla izleyen aileler, daha sonra çocuklarıyla hasret giderek hatıra fotoğrafı çektirdi. 361. kısa dönem erlerin yemin törenine, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İzmir İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Ali Gemalmaz, Aliağa İlçe Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Gürler, gazi ve asker aileleri katıldı.

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Çakı Gibi Asker Oldular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim