• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Çakacak: “Polisimiz Suçlaya Demir Yumruk, Vatandaşa Kadife Gibidir”

Çakacak: “Polisimiz Suçlaya Demir Yumruk, Vatandaşa Kadife Gibidir”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk polisinin suçluya karşı demir yumruk, vatandaşa karşı kadife gibi hassas bir denge içerisinde çalıştığını belirterek,...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk polisinin suçluya karşı demir yumruk, vatandaşa karşı kadife gibi hassas bir denge içerisinde çalıştığını belirterek, "Polislerimiz, bugüne kadar ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı gereken cevabı vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir" dedi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Türk Polis Teşkilatı'nın 171'inci kuruluş yıl dönümü kapsamında, polis memurlarıyla birlikte Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Nesih Özmen, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Polis Okulu öğrencileri de katıldı.

Ziyarette, Türk Polis Teşkilatı'nın çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Çakacak, 171 yıllık bilgi birikimini modern çağın imkanlarıyla birleştirerek devamlı gelişen polis teşkilatının dünya çapında önde gelen polis teşkilatlarından biri olduğunu vurguladı. Polisin, vatandaşın can ve mal emniyetini, kamu huzurunu korumak amacıyla 24 saat görev yaptığına işaret eden Çakacak, "Polisimiz, özellikle son günlerde ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine kast eden iç ve dış hainlerle fedakarca mücadele etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Türk Milleti de geçmişten bugüne devlet geleneğine sahip bir millettir. Suçluya karşı demir yumruk, vatandaşa karşı kadife gibi hassas bir denge içerisinde çalışan polislerimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz, bugüne kadar ülkemizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı gereken cevabı vermiştir, bundan sonra da vermeye devam edecektir. Türk Milleti bugüne kadar devletin bekası, vatan topraklarının bütünlüğü için bugüne kadar binlerce şehit vermiş, asla özgürlüğünden vazgeçmemiştir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize ve ailelerine sağlıklı ve mutlu günler, sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

Baştuğ da Türk Polis Teşkilatı'nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği gibi bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli, mert, cesur ve vakur polislerden oluştuğunu dile getirerek, "Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle kahraman gazilerimizi ise minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim