• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Çakacak: “Gümrük Teşkilatı 2023 Hedeflerine Ulaşmada Çok Önemli Rol Oynayacak”

Çakacak: “Gümrük Teşkilatı 2023 Hedeflerine Ulaşmada Çok Önemli Rol Oynayacak”
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, gümrük gelirlerinin ülke ekonomisinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "2023'de 500 milyar dolarlık ihracat geliri hedefimize...

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, gümrük gelirlerinin ülke ekonomisinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "2023'de 500 milyar dolarlık ihracat geliri hedefimize ulaşmamızda gümrük teşkilatı çok önemli rol oynayacaktır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla bir yemek düzenlendi. Yemeğe, Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ve Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş de katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Çakacak, Mersin'in çok önemli bir çekim merkezi ve sanayi, tarım, ticaret, lojistik ve dış ticarette Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Gümrük gelirlerinin hem Mersin hem de Türkiye ekonomisinde önemli yer tuttuğunu vurgulayan Çakacak, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023'te 500 milyar dolarlık ihracat geliri hedefimize ulaşmamızda gümrük teşkilatı çok önemli rol oynayacaktır. Yasal ticaretin yaygınlaştırılması gümrüklerde vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin hızla tamamlanması, ticaret erbabımızın dünyayla rekabet edebilmesi önemli ve üzerinde durulması gereken konulardır. Memnuniyetle görüyoruz ki, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız gibi gümrük teşkilatımız da yaygın ve etkin bir şekilde bilişim sektöründen yararlanmaktadır. Ülkemizin gelecek için koyduğu hedeflerine ulaşması için ticaret hacmimizin arttırılması gerekiyor. Bunu da ancak üreticisi, imalatçısı, ihracatçısı, gümrükçüsü olarak el birliğiyle yapabiliriz" diye konuştu.

Gümrükler Genel Müdürü Gümüş ise 2015 yılı merkezi yönetim bütçe gelirlerinin yüzde 20'sinin gümrüklerden elde edildiğini söyledi. Gümüş, Genel Müdürlük olarak amaçlarının teknolojiyi daha çok kullanarak sürekli değişen ve gelişen bir kurumsal yapı oluşturmak olduğunu ifade etti.

Gümrük ve Ticaret Orta Akdeniz Bölge Müdürü Murat Kahraman da her yıl 26 Ocak gününün Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını, 2016 yılının temasının "Dijital Gümrükler" olduğunu kaydetti. Gümrük idarelerinin toplum sağlığının korunması, ürün ve arz zinciri güvenliğinin sağlanması gibi faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla çalıştığını dile getiren Kahraman, Bölge Müdürlüğü'nde de bu çerçevede önemli inovatif çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

Çakacak: “Gümrük Teşkilatı 2023 Hedeflerine Ulaşmada Çok Önemli Rol Oynayacak”

Çakacak: “Gümrük Teşkilatı 2023 Hedeflerine Ulaşmada Çok Önemli Rol Oynayacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim