• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Cahit Çetin, Sahtecilere Sert Çıktı

Cahit Çetin, Sahtecilere Sert Çıktı
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinyağında yapılan sahtecilik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinyağında yapılan sahtecilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çetin, "Nasıl alkollü sürücünün ehliyeti alınıyor ise, sahte zeytinyağı üreten firmanın da üretim belgesi alınsın" dedi.

TARİŞ hizmet binasında Burhaniye TARİŞ Başkanı Fikret Akova, TARİŞ üye ve delegeleri ile bir araya gelen TARİŞ Birlik Başkanı Cahit Çetin, "Gelişen sektörlerde bu tip fırsatçılar her zaman olur. Ama gelişme gösteren sektörlerde gelişme ile birlikte gelişmenin tedbirleri ile beraber gelişmeden hileli yollar ile faydalanmaya kalkacak insanlara karşı tedbir alınması gerekirdi. Biraz geç kalındı tedbir alınmakta. Olsun yine de tedbirler başladı. Yalnız, görüyoruz ki bu hileli yağları insanların güvenli gıdaya oluşmasındaki hassasiyetine hiç acımadan dikkate almayan, sadece çıkar kaygısıyla hareket eden bazı firmalar görüyoruz. Tarım Bakanlığı son derece duyarlı bir şekilde bunları tespit ediyor ve deşifre ediyor. Bu utanan insanlar için, yani haddini bilen insanlar için bunlar utanç vesilesidir. Caydırıcıdır esasında. Ama ne yazık ki bu firmalar utanma duygusunu kaybetmişler. Çünkü 15 günde bir yakalanıyorlar. 14 bin lira ceza ödeyip yine faaliyetlerine ve sektörü kirletmeye devam ediyorlar. Demek ki bunların deşifre edilmesi, bunların utanç duygularını harekete geçirmediği gibi çokta umurlarında olmuyor. Her seferinde 14 bin lira cezayı ödeyip devam ediyorlar. Bunların kaçak yoldan kazançları ödedikleri cezadan daha fazla oldukları için yılmıyorlar. Bakanlık bunlara "kontak kapatma" cezası versin. Halk tabiriyle söylüyorum. Bunların el firenini çekeceksin, kontağını kapatıp depoya kilitleyeceksin bunları" dedi.

Tüketicilere seslenen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Çahit Çetin, "Tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşmak için güvenli markalara ulaşmasını öneriyorum. Beyaz liste denen Türkiye'de son derece güvenli markalar var. Saygın markalar var bu ülkede. O markalara güvenmelerini isterim. TARİŞ'in de içinde olduğu bu beyaz listeye bakmalarını isterim. Ucuza değil, kaliteye yönelmelerini öneririm. En önemli denetçi, en önemli piyasa kontrolcüsü esasında bizim kadınlarımızdır. Ev kadınlarımızdır. Bu alışverişi yapan, marketlerin raflarına ulaşan hanımefendilerimizdir. Onların duyarlılığına güveniyoruz artık. Bu sorunlar tüketicimizin hassasiyeti ile aşılabilir. Ben kaliteye yönelmelerini, güvenilir markalara yönelmelerini, ucuza asla tamah etmemelerini öneriyorum" dedi.

Cahit Çetin, Sahtecilere Sert Çıktı

Cahit Çetin, Sahtecilere Sert Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim