• BIST 9639.99
  • Altın 2477.673
  • Dolar 32.4931
  • Euro 34.6107
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Cahan ; "Uşakspor’umuzun hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem"

Cahan ; "Uşakspor’umuzun  hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem"
Olaylar nedeni ile yarım kalan UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor maçında her iki tarafı da kusurlu bulan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) , iki takımın da hükmen...

Olaylar nedeni ile yarım kalan UTAŞ Uşakspor-Ödemişspor maçında her iki tarafı da kusurlu bulan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) , iki takımın da hükmen 3-0 yenik sayılmasına karar verdi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan; "Bu maç burada bitmez. Bu işin tahkimi var. Göz göre göre Uşakspor'umuzun hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem. Koskoca bir kentin umutlarını futbol çetelerinin söndürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Uşak 1 Eylül Stadı'nda 5 Mart tarihinde oynanan ve Uşakspor'un 1-0 önde iken 60. dakikada çıkan olaylar sonucu yarım kalan Ödemişspor maçı için kararını verdi. TFF tarafından UTAŞ Uşakspor A.Ş. ye gönderilen, "Kadir Kardaş Genel Sekreter" imzalı yazıda, futbol yönetmeliğinin 23. Maddesinin 4. Fıkrası gereği uyarınca her iki takımında 3-0 hükmen mağlup ilan edildiği bildirildi.

UTAŞ Uşakspor'un hakkının gasp edildiğini belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, TFF'nin Uşakspor'u hükmen mağlup saymasına sert tepki gösterdi.

Futbolun içerisinde yuvalanmış çetelerin Uşakspor aleyhine harekete geçtiğini kaydeden Cahan, henüz umutların tükenmediğini de sözlerine ekledi. Kendisi de hukukçu olan Cahan, "Bu maç burada bitmez. Bu işin tahkimi var. Göz göre göre Uşakspor'umuzun hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem. Koskoca bir kentin umutlarını futbol çetelerinin söndürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Uşak'ta 5 Mart'ta oyana olaylı maçın yarım kalmasından itibaren, Uşakspor'un hakkını savunmaya başladıklarını belirten Cahan, "O tarihten bu yana Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Bakanlık Spor Genel Müdürlüğü, Amatör Futbol Disiplin Kuruluna olayları çıkaranların Ödemişsporlu futbolcular, teknik adamlar ve yöneticiler olduğunu anlattık. Uşakspor'un 1-0 önde iken olayların Ödemişsporlu futbolcular tarafından başlatıldığını video görüntüleri ile sunduk. Bununla yetinmedik. Ulusal kanallarda program yapan Ahmet çakar gibi spor adamlarına durumumuzu anlattık. Onlar da yorum yaptıkları kanallarda Uşakspor'u savundu" şeklinde süreci anlattı.

Cahan, "Uşak olarak futbol çetelerinin oyununa gelmeyeceğiz. Şampiyonluğu hak eden taraf biziz. Uşakspor'umuzun hakkını sonuna kadar savunacağız. TFF'nin hükmen yenilgi kararına tahkim kurulunda itiraz edeceğiz" şeklinde konuştu.

Cahan ; "Uşakspor’umuzun hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem"

Cahan ; "Uşakspor’umuzun hakkını bu futbol çetelerine teslim etmem"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim