• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çağlayan Gençlik Projesi şimdi de Karşıyaka’da

Çağlayan Gençlik Projesi şimdi de Karşıyaka’da
Yenimahalle Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy Şubesi'nin yaklaşık 7 yıldır birlikte yürüttüğü Çağlayan Gençlik...

Yenimahalle Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy Şubesi'nin yaklaşık 7 yıldır birlikte yürüttüğü Çağlayan Gençlik Projesi, başarılı sonuçlar verdi.

Şentepe bölgesinde maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarının eğitimlerine destek olmak, onların hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamak amacıyla hayata geçen proje, yapılan protokolle Karşıyaka Mahallesi'nde de başlayacak.

Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka Çağlayan Gençlik Projesi-2 için düğmeye bastı. Yaklaşık 7 yıldır Şentepe bölgesindeki 60 çocuk, Çağlayan Gençlik Projesi'yle üniversiteli ağabey ve ablalarından ders alıyor. ÇYDD'nin "Bir Işık da Siz Yakın" projesi kapsamında dernekten burs alan üniversite öğrencileri, Şentepeli kardeşlerinin hayatına dokunuyor. Derneğin eğitim ve gençlik birimlerinin desteğiyle devam eden Çağlayan Gençlik Projesi'nin ikincisi Karşıyaka Çağlayan Gençlik Projesi-2 adıyla Karşıkaya Mahallesi'nde hayata geçiyor.

Bu projeyle de tıpkı Şentepe'de olduğu gibi Karşıyakalı çocuklar, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler gibi derslerde eğitimler alacak. Ayrıca çeşitli sosyal aktivitelere ve gezilere katılan çocukların ufukları açılacak. Dersler, Cumartesi günleri 10.30-13.30 saatleri arasında belediye semt birimlerinde gerçekleşecek.

'Zoru başarırız, imkansız zaman alır" sloganıyla yola çıkan ÇYDD Ümitköy Şubesi, Karşıyakalı çocuklara okul derslerine yardımcı eğitimlerin yanı sıra çevre eğitimleri verecek, çeşitli geziler ve sosyal aktiviteler düzenleyecek. Belirli aralıklarla annelerle de bir araya gelecek ÇYDD'li eğitmenler, annelere de eğitim verecek.

Çağlayan Gençlik Projesi şimdi de Karşıyaka’da

Çağlayan Gençlik Projesi şimdi de Karşıyaka’da

Çağlayan Gençlik Projesi şimdi de Karşıyaka’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim