• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var
İstanbul Cup'ı kazanarak WTA klasmanında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay, Fransa'dan döndü.

İstanbul Cup'ı kazanarak WTA klasmanında şampiyonluk yaşayan ilk Türk tenisçi olan Çağla Büyükakçay, Fransa'dan döndü. Fransa Açık'ta ana tabloda maç kazanan ilk Türk tenisçi olan Çağla, hedefinin Wimbledon'da da başarılı olmak olduğunu söyledi.

Türk tenis tarihinin en büyük başarısını İstanbul Cup'ı kazanarak gerçekleştiren milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay, Fransa Açık'ta da ana tabloya kalarak bu turda maç kazanan ilk Türk tenisçi olmayı başardı. Ana tabloda Belarus'lu Aliaksandra Sasnovich'le karşılaşan Büyükakçay, 7-5 kaybettiği ilk setin ardından 7-6 ve 6-2'lik setlerle rakibini geçmeyi başarmıştı. Çağla Büyükakçay bir sonraki turda ise dünya sıralamasında 24. sırada yer alan Anastasia Pavlyuchenkova'yla karşılaştı. 6-3 kaybettiği setin ardından 6-4 kazandığı setle eşitliği yakalayan Çağla, tecrübeli rakibi önünde son seti kaybederek Fransa Açık'tan elenmişti.

Fransa'dan bugün öğleden sonra dönen milli tenisçi, Atatürk Havalanı'nda Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuştu. Büyükakçay, "İstanbul Cup'tan sonra Fransa Açık'ta yer almak beni çok heyecanlandırıyordu. Kariyerimin ilk ana tablosunu oynadım orada. Tabii ki buradan çok iyi bir şekilde ayrılmıştım. Toprak kortta sezona çok iyi bir başlangıç yapıp Fransa'ya gittim. Orası bambaşka bir atmosfer. O yüzden başarılı olduğumuz için çok mutluyum." diyerek, şöyle konuştu:

"İstanbul Cup bittikten sonra çok fazla güzel mesaj ve çok güzel tepkiler aldım. Tenise yeni başlayan ya da tenisçi olmaya karar veren birçok kişi beni buldular. Kesinlikle tenise çok katkısı olacağını düşünüyorum. Başarı arttıkça popülerlikle de artacaktır ve mutlaka daha fazla kişi tenise yönelecektir. Bence ileride çok güzel şeyler olacaktır.

Marsel İlhan ve İpek Soylu da ana tabloya kaldı. Böylesine büyük bir turnuvada 3 Türk tenisçinin olması çok büyük bir gurur. Hepimiz açısından çok başarılı bir turnuva oldu. Diğer arkadaşlarımı da tebrik ediyorum.

Şimdi sırada Wimbledon var. Ondan öncesinde çim kort turnuvalarına hazırlık yapacağım. Yine en büyük hedefim, ilk defa ana tabloda yer alacağım için orada da ilk maçım çok önemli olacak. Hem Amerika, hem de Wimbledon'da hedefim tabii ki üst sıralara çıkmak."

Çağla Büyükakçay'ı, havalimanında karşılamaya gelen annesi Seçil Tarhan Büyükakçay da Çağla'yı tebrik ederken, kızıyla birlikte poz verdi.

Cihan

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var

Çağla Büyükakçay: Şimdi sırada Wimbledon var

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim