• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Çağla Büyükakçay Adana’ya Geliyor

Çağla Büyükakçay Adana’ya Geliyor
Dubai'deki turnuvada iki kupa birden kaldırarak, bu seviyede tekler ve çiftler zaferine uzanan ilk Türk raket olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, tenise...

Dubai'deki turnuvada iki kupa birden kaldırarak, bu seviyede tekler ve çiftler zaferine uzanan ilk Türk raket olan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, tenise başladığı Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü'ne (ATDSK) geliyor. ATDSK yönetiminin onuruna kutlama resepsiyonu düzenlediği Büyükakçay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'le gösteri maçı da yapacak.

Tenise 8 yaşında iken memleketi Adana'da ATDSK kortlarında başlayan Çağla Büyükakçay, Grand Slam turnuvalarında tek bayanlarda oynayan ve turu geçen ilk Türk tenisçi olarak Türk Tenis tarihine adını yazdırdı. Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz Oyunları'nda teklerde gümüş madalya, 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise teklerde ve çiftlerde altın madalyanın sahibi olan Çağla Büyükakçay, geçen ay tarihi bir zafer kazandı. Adanalı milli tenisçi, Dubai'deki toplam 75 bin dolar ödüllü Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda tekler finalinde dünya 106 numarası Çek Klara Koukalova'yı devirdi.

FİNALİN ATDSK'LI YILDIZLARI

Dubai'de teklerde şampiyon olan Büyükakçay, aynı turnuvada çiftler finalinde de mutlu sona ulaştı. Çağla Büyükakçay, Yunan tenisçi Maria Sakkari ile ortaklık kurdu. Ancak, bu turnuvanın çiftler finalinin dikkat çeken bir yönü de, Adanalı tenisçi Büyükakçay ve Yunan partnerinin karşısındaki çiftin yine ATDSK'da yetişen ABD Açık'ta çiftlerde şampiyonluk elde eden ilk Türk raket olan Adanalı ünlü tenisçi İpek Soylu ile Belçikalı Elise Mertens'den oluşması oldu. Adanalı raketler, çiftler finalinde partnerleriyle birlikte çekişmeli mücadele gösterdiler. Yunan ortağıyla birlikte 7-6 ve 6-4'lük setlerle çiftler finalini de geçen Büyükakçay, Dubai'den hem tekler, hem çiftler kategorisinde elde ettiği başarıyla 2 kupa birden kaldırarak, bu seviyede tekler ve çiftler zaferine uzanan ilk Türk tenisçi unvanını elde etti.

ATDSK'DA ÖZEL TÖREN

Türk tenis tarihine adını yazdıran Çağla Büyükakçay için, tenise başladığı ATDSK'da özel bir kutlama resepsiyonu düzenlendi. 20 Aralık Pazar günü saat 12.00 "de yapılacak resepsiyona, Adana'nın mülki idare amirleri, ATDSK üyeleri ve tenis severler katılacak. Spordaki başarısı ve tenis sporuna katkısı nedeniyle plaket verilecek olan Adanalı Çağla Büyükakçay, kutlama resepsiyonunda, kendisi de iyi bir tenis sporcusu olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile gösteri maçı yapacak.

Alt yapısında yetişen sporcularının elde ettikleri başarıların kendilerini gururlandırdığını bildiren ATDSK Yönetimi, "Çağla Büyükakçay, İpek Soylu altyapımızdan yetişip, ardından tenis hayatlarını İstanbul'da sürdüren, başarılarıyla gururlandığımız sporcularımız. Son olarak Çağla Büyükakçay'ın Dubai'de aldığı çifte şampiyonluk kulübümüz ve Adana'mız için onur verici bir başarı olmuştur. Kendisini bir kez daha kutluyoruz. Çağla'yı ve ailesini 20 Aralık Pazar günü kulübümüze misafir edeceğiz. Başarıları nedeniyle onuruna düzenleyeceğimiz kutlama resepsiyonuna kulübümüz üyelerini ve üyemiz olmayan, tenise, spora gönül veren tüm tenis severleri davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Çağla Büyükakçay Adana’ya Geliyor

Çağla Büyükakçay Adana’ya Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim