• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Çağdaşlık eğitimleri Yenimahalle’de sürüyor

Çağdaşlık eğitimleri Yenimahalle’de sürüyor
Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi'nin 5 yıldır sürdürdüğü "Çağdaşlık Eğitim" projesi işbirliği...

Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara Şubesi'nin 5 yıldır sürdürdüğü "Çağdaşlık Eğitim" projesi işbirliği devam ediyor. Proje kapsamında "meme kanseri ve erkan tanı" konusu Yenimahalle'de mercek altına alındı.

Batıkent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eğitim seminerine, ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Gülten Erciyas, ÇYDD Ankara Şubesi'nden ve Gençlik Birimi'nden temsilciler, YENİMEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

Seminer öncesi katılımcıları selamlayan ÇYDD Eğitim Birimi Sorumlusu Erciyas, ÇYDD ve Çağdaşlık Eğitim projesi hakkında bilgiler vererek, "Amacımız çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmaktır" dedi.

Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla katılımcılara pembe kurdelelerin dağıtıldığı seminerde Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Koray Topgül, katılımcılara meme kanserinin teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

TEK KURTULUŞ, EN BÜYÜK SİLAH: ERKEN TANI

Memenin tanımıyla sunumuna başlayan Prof. Dr. Koray Topgül, "Tek kurtuluş, en büyük silah erken tanı" dedi. Türkiye'de her 8-10 kadından birinin ve her 100 erkekten birinin meme kanserine yakalandığını hatırlatan Topgül, "Kanser birinci evresinde fark edildiği takdirde yüzde 100, ikinci evrede yüzde 93, üçüncü evrede yüzde 72 oranında tedavi edilebilirken son evrede tedavi edilebilme oranı yüzde 22'lere düşüyor" diye konuştu.

Topgül ayrıca 20 – 39 yaşları arasındaki kadınların 2 yılda bir doktor muayenesi, 40-49 yaşları arasındaki kadınların her yıl doktor muayenesinin yanı sıra 2 yılda bir mamografi çektirmesi, 50- 69 yaş aralığındaki kadınların ise her yıl mamografi çektirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Seminerin sonunda ÇYDD Ankara Şubesi Gençlik Birimi Topgül'e katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

Çağdaşlık eğitimleri Yenimahalle’de sürüyor

Çağdaşlık eğitimleri Yenimahalle’de sürüyor

Çağdaşlık eğitimleri Yenimahalle’de sürüyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim