• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubundan Mgc’ye Ziyaret

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubundan Mgc’ye Ziyaret
Mayıs ayında yapılacak genel kurulda, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun başkan adayı olarak seçime girecek olan Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler...

Mayıs ayında yapılacak genel kurulda, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun başkan adayı olarak seçime girecek olan Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, grubun yönetim, denetim ve disiplin kurulu adaylarıyla birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti.

Mayıs ayında genel kurula hazırlanan ve beş ayrı gurubun yarışmasının beklendiği Mersin SMMMO'da, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun ön seçimle belirlenen yönetim, denetim ve disiplin kurulu adaylarının tamamının katıldığı ziyarette başkan adayı ve mevcut oda başkanı Faruk Tokgöz, MGC Başkanı Ahmet Ünal ile yönetimine ilke ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Mersin SMMMO'nun 25 Mart 1990 tarihinde kurulduğunu ve o günden bugüne kadar odayı Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'nun yönettiğini belirten Tokgöz, bundan sonraki süreçte de böyle devam etmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi. 2008 yılında çıkan 5786 sayılı yasayla seçim yöntemlerinde bazı değişiklikler olduğunu ve gruplar halinde oda seçimlerine gidilmeye başlandığını dile getiren Tokgöz, "Biz de Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu olarak daha önceleri yazılı kurallara bağlı olmadan yaptığımız başkan adayını ve yönetim kurulunda görev alacak adayları belirlemede, artık demokrasinin daha da özümsenmesi ve gelecek nesillere de bu demokrasi şenliğinin taşınması adına yazılı kurallara büründük ve bir tüzük oluşturduk" dedi.

Seçime Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu'ndan başkan adayı olarak gireceğini hatırlatan Tokgöz, "Şu an birlik olma zamanı. Gün artık ayrışma zamanı değil, hedeflenen doğrultuda birlik olma zamanıdır. Çünkü odalar kolektif bir çalışmanın ürününden meydana gelir. Hepimizin yüzünün güldüğü, mesleki edinimlerimizi kazandığımız, hak ettiğimiz ücretlerimizi alabildiğimiz ve mesleki dayanışmanın en üst seviyeye vardığı bir ortamı yaratmak en büyük arzumuz" diye konuştu.

Türkiye'nin hassas ve çok önemli bir dönemden geçtiğinin ifade eden MGC Başkanı Ünal ise cemiyetin demokratik kuralları ve çağdaşlığı savunan kalan son kalelerden birisi olduğunu söyledi. Sivil toplum örgütlerinin demokratik kuralların korunmasında önemli olduğunu vurgulayan Ünal, "Sizin verdiğiniz anlamlı mücadele ile bizim verdiğimiz mücadele çakışıyor. Bizim ve sizin ilkeleriniz ortak değerler etrafında buluşuyor. Bize düşen bu önemli dönemde bu kaleleri birleştirerek gücümüzü katlamak. Umarım bu kongre tüm üyelerinizin kucaklaştığı daha da güçlenerek çıktığınız bir zafer kongresi olur" şeklinde konuştu.

Ziyarette, ön seçimle belirlenen yönetim, denetim ve disiplin kurulu adayları da tek tek kendilerini tanıttı.

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubundan Mgc’ye Ziyaret

Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubundan Mgc’ye Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim