• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Buzda Yeşeren Hayatlar

Buzda Yeşeren Hayatlar
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında yürütülen Sevgi Evleri'ndeki çocuklara yönelik...

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan protokol kapsamında yürütülen Sevgi Evleri'ndeki çocuklara yönelik "Buzda Yeşeren Hayatlar" Projesi'nde yeni dönem başladı. Yedi ilden katılan öğrenciler, hafta sonları Erzurum'u hem tanıyacak, hem de buz sporlarında eğitim alacaklar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı protokolle geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen "Buzda yeşeren Hayatlar" Projesi'nde yeni dönem hafta sonu başladı. Spor Genel Müdürlüğü'nün talimatı ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ikinci kez projeyi başlattı. Bu yıl ikincisi yapılan proje, ağır kış şartlarının günlük hayatı ve ulaşımı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle, gecikmeli başladı. "Buzda Yeşeren Hayatlar" Projesi'nin ilk haftasında Erzurum, Muş, Ağrı ve Karslı öğrenciler, buz pateni yaparken, şehrin spor tesislerini gezdi. Önümüzdeki haftadan itibaren Bingöl, Erzincan ve Artvin'in de projeye dahil olması ile buz pateni eğitimine ağırlık verilecek.

200 ÖĞRENCİYE BUZ SPORLARI EĞİTİMİ

Yedi ayrı kentteki sevgi evlerinde barınan öğrencilere yönelik yapılan proje okulların yaz tatiline gireceği son haftaya kadar devam edecek.

'Buzda Yeşeren Hayatlar" Projesine katılan 200 öğrenci buz pateni, short track ve buz hokeyi öğrenecek. Öğrencilere, Erzurum GHSİM'nin tecrübeli antrenörleri buz sporlarında eğitim verecek.

PROJEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın talimatı ile Buzda Yeşeren Hayatlar Projesi'nin ikincisini başlatmanın önemli olduğunu belirten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın iki yıl önce ortak protokolle başlattıkları projeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Taşkesenligil, Erzurum'a yapılan buz salonlarından komşu illerinin de faydalanmasının öneminden bahsederek, Buzda Yeşeren Hayatlar" Projesi kapsamında, 7 ildeki sevgi evlerinde kalan ve buz sporlarını yapma imkanı olmayan 200 çocuğa, Erzurum'daki buz salonlarında antrenörler gözetiminde eğitimler verildiğini söyledi.

GURURLANDIRAN PROJE

Hafta sonu yapılan ilk çalışmada sporcuların gösterisini izleyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, iki yıldır başarı ile yürütülen projenin gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi. Taşkesenligil, "Bu tabloyu gördükten sonra ne kadar gurur duysak yeridir. Sevgi evlerinden gelerek burada buz pateni eğitimi alan çocuklarımız ileride belki olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ülkemizi temsil edecek" dedi.

MUTLULUKLARI YÜZLERİNDEN OKUNDU

Erzurum'da başlayan "Buzda Yeşeren Hayatlar" Projesinin ikinci senesinde ilk kez buz sporları ile tanışma şansı bulan öğrenciler oldukça keyifli anlar yaşarken, mutlulukları ve coşkuları yüzlerinden okundu. GHSİM'nin yemekhanesinde yemek yiyen ve sokak curlingi oynayan öğrenciler, projenin ilk haftasında Erzurum'dan mutlu ayrıldılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim