• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Buz hokeyinde Almanya açılımı

Buz hokeyinde Almanya açılımı
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Almanya'da yapacağı çalışmalarla gurbetçi ailelerin çocuklarını buz hokeyine kazandıracak.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, Almanya'da yapacağı çalışmalarla gurbetçi ailelerin çocuklarını buz hokeyine kazandıracak.

Dünya Şampiyonası hazırlıklarına Almanya'da devam edem Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı'nın kampınına gelen federasyon başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Almanya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Franz Reindl ve genel sekreter Michael Pfuhl'i ziyaret etti.

Federasyonun Almanya projesi ile ilgili bilgi veren Akay, Almanya'da yaşayan Türk ailelerin çocuklarını buz hokeyine başlatarak, futbolda yaşanan iki ülke arasındaki spor kardeşliğini buz hokey ile sürdürmek istediklerini söyledi.

Bad-Tölz kentinde gerçekleştirdikleri kamp ile projelerinin ilk adımını attıklarını vurgulayan Akay, "Federasyon olarak bunu devam ettirmek istiyoruz. Almanya'daki bu organizasyonumuz, buz hokeyinin Türkiye'de yayılmasını, tanıtılmasını ve sevilmesini sağlayacak." ifadesini kullandı.

Almanya Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Franz Reind da ise Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun Almanya projesini desteklediklerini, yapılacak her projede "Biz de varız." dedi.

Reindl, buz hokeyinde alt yapını önemine dikkat çekerek, "Türk-Alman, erkek-kız kesinlikle ayırt etmiyoruz. Burada yaşayan ve buz hokeyi oynamak isteyen bir topluluk varsa tabi ki bize de faydalı olması gerekiyor. İki ülke buz hokeyi federasyonu olarak aynı yolda olmamız çok önemli. Bu masada da oturduğumuza göre hedeflerimiz aynı. Türk kız ya da erkek çocuklarının buz hokeyine başlatabilmek için projeler gerçekleştirmeliyiz. Nasıl başlatacağımızı düşünmeliyiz." şeklinde konuştu.

Federasyon genel sekreteri Michael Pfuhl'da, Türkiye'nin Bad-Tölz kampının çok iyi bir başlangıç olduğunu belirterek, şunları söyledi, "Uzun yıllar beraber çalışabiliriz. Türk Buz Hokeyi Federasyonu'nu Almanya projesi için tebrik ediyorum. Önemli olan bu çocukları buza çıkartmak ve bunun için de projeler üretmemiz gerekiyor. Köln, Mannheim, Nürnberg , Hamburg ve Berlin gibi Türklerin yoğun yaşadığı kentleri belirleyerek projelerimizi hayata geçirmeliyiz.'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim