• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Buz Hokeyi Şampiyonasının Türkiye’den Alınmasına Tepki

Buz Hokeyi Şampiyonasının Türkiye’den Alınmasına Tepki
Malatya İhtisas Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı Başkanı ve Malatya Buz Park işletmecisi Ali Ekber Ekici, daha önce 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da...

Malatya İhtisas Spor Kulübü Buz Hokeyi Takımı Başkanı ve Malatya Buz Park işletmecisi Ali Ekber Ekici, daha önce 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılacağı açıklanan 2B kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonasının, "terör" bahanesiyle Türkiye'den alınıp İspanya'ya verilmesine tepki gösterdi.

Alınan bu kararı kınayan Ekici, "Bu karar aslında spora siyaseti karıştırdıklarının bir göstergesi" ifadelerini kullandı.

Ekici, alınan karara çok üzüldüklerini belirterek, "Bu karar aslında spora siyaseti karıştırdıklarının bir göstergesi. Bu karar, bizim camiamıza da büyük bir darbe vurdu. Çünkü buz hokeyi Türkiye'de yeni yeni gelişmekte olan bir spor. Buz hokeyi Türkiye'de ve Malatya'da belli noktaya gelmişken ve yapılacak bu organizasyonla her şey daha iyi olacakken maalesef terör bahane edilerek böyle bir karar alındı. Bu kararın alınması spor adına üzücü bir olaydır, bunu kınıyorum. Biz yılmadan, bu sporda en iyi yerlere gelmek için çalışmalarımıza daha da gayretle devam edeceğiz. Bu karar terörün ülkemize ne kadar zarar verdiğini bir kez daha göstermiştir" şeklinde konuştu.

Ekici, konuşmasında Malatya İhtisas Spor kulübü Buz Hokeyi Takımı'nın 2015 yılındaki faaliyetleri ve 2016 yılındaki planlarına da değinerek, "Takımımız 2015 yılında, Türkiye şampiyonasında Malatya'yı gururla temsil etti ve bu başarıya paralel olarak takımımızdan 3 tane oyuncumuz da milli takıma çağrıldı. Şu anda 1 tanesi hala milli takımda oynamaktadır. Başarılı geçen 2015 yılının ardından 2016 yılında da tekrar bir takım oluşturma çalışmasına girdik. 2016 yılında gençler ve yıldızlar olarak yeni bir takım kuruyoruz, bununla ilgili alt yapı çalışmalarımızı tamamladık. Takımımız için gerekli olan malzemeleri ve ekipmanları federasyonumuzdan temin ettik. Şu anda sporcu seçmelerimiz devam etmektedir. Halkımızdan ve yöneticilerimizden de gerekli desteği görürsek her şey daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim