• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardır Manisa'nın hizmetinde olan Ali Rıza Çevik İlkokulu'nu yıkarak yerine yapmayı planladığı ve mevcut derslik...

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin uzun yıllardır Manisa'nın hizmetinde olan Ali Rıza Çevik İlkokulu'nu yıkarak yerine yapmayı planladığı ve mevcut derslik sayısını iki katına çıkaracak yeni okul binası ile 450 araçlık otoparkın yapımını içeren Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı Projesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, dayanıklılık konusunda zaman zaman tartışmalara neden olan okul binasının yıkılarak yeniden yapılmasını ve 450 araçlık otopark yapılmasını içeren projeye onay çıkmamasının ardından açıklama yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kentin sorunlarına çözüm üretme noktasında çeşitli projeler ürettiklerini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bu noktada uzun yıllardır şehrimize hizmet veren ve zaman zaman dayanıklılık konusunda tartışmalara da neden olan Ali Rıza Çevik İlkokulumuz ile Ortaokulumuzun yenilenmesi ve aynı zamanda bölgeye otopark kazandırılması amacıyla Ali Rıza Çevik İlkokulu ve Yeraltı Otoparkı projemizi hazırladık. Hazırladığımız projeyle yaklaşık 2 bin çocuğumuzun zor şartlar altında eğitim gördüğü okulumuzun tamamı yıkılarak yerine 31 derslikli ortaokul, 24 derslikli ilkokul, 3 derslikli anaokul, kütüphane, atölyeler, kantin, anaokulu oyun parkı, basketbol sahası ve 450 araçlık yeraltı otoparkı yapmayı planlamıştık" dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NIN ONAYINA GÖNDERİLDİ

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime büyük destek verdiğinin altını çizen Başkan Ergün, "Çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız projemizi Manisa Valimiz Erdoğan Bektaş'a dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'un da bulunduğu toplantıda anlatmıştık. Bir avan proje üzerinde mutabakat sağlandı. Derslik sayısı iki katını çıkması noktasında da hepsi netleştirildi. Çok güzel bir avan proje çıktı ortaya. Bu müracaatımızı Ankara'ya Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdik. Araya iki tane seçim girdi. Yeni Bakan gelince bakılır dendi. Bakanın bir tanesi okullara otopark yapılması için izinleri çıkarıyoruz dedi. Aradan üç-dört ay geçti yine sonuç çıkmadı. Sonuçta iş biraz siyasi. Eğer biz bunu kabul ediyoruz deselerdi bir iki ay içerisinde kesin uygulama projesini bitirip ihalesine çıkabilecektik. Ancak iş ile ilgili vatandaşa hizmet ulaştırılması noktasında değil, yapılmaması noktasında siyasi bir karar alındı" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI ORADA EĞİTİME MAHKUM EDİYORLAR"

Projenin Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilmesinin üzerinden yaklaşık bir sene geçtiğini belirten Başkan Ergün, "Bu okulumuza daha önce depreme dayanıklılık testleri de yapılmış ve yetersiz olduğu ortaya çıkmıştı. Allah korusun bugün bir deprem olsa binalar yetersiz konumda. Ancak bunu bile bile bütün çocuklarımızı orada eğitim görmeye mahkum ediyorlar. Bunlar görülmüyor, siyasi olarak başka hesaplar var. Gönül isterdi ki bu konuyu çözüme kavuşturup Manisa'mıza çocuklarımızın güvenle eğitim görebileceği yeni bir okul ile yeni bir otopark kazandıralım. Ama geldiğimiz noktada bu güzel projemiz Bakanlığa takıldı" diye konuştu.

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı

Büyükşehir’in Projesine MEB’ten Onay Çıkmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim