• BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir’in Miniklere Yönelik Sağlıklı Beslenme Eğitimleri Sürüyor

Büyükşehir’in Miniklere Yönelik Sağlıklı Beslenme Eğitimleri Sürüyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği "Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme" konulu eğitimlerine...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, anaokulu ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği "Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme" konulu eğitimlerine 2016 yılında da devam ediyor.

Sağlıklı bir toplum oluşturma, sağlıklı nesiller yetiştirme ve yaşam kalitesini yükseltme hedefleri çerçevesinde, özellikle gıda güvenliği bilincinin yerleşmesi için okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklara eğitim veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, güvenilir gıda bilgilendirme, bilinçlendirme eğitimleri sonucunda, çocuklardan başlayarak tüm toplumda bu bilincin oluşmasını ve artırılmasını amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi, "Sağlıklı Gıda Sağlıklı Nesil" projesinin eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün anaokulları ve ilköğretim okulları öğrencilerine yönelik olarak yürüttüğü "Ben Yemek Seçmem Projesi'ne de destek veriyor.

Eğitim programları kapsamında 6 Ocak-15 Mart 2016 tarihleri arasında Tarsus, Erdemli, Çamlıyayla ve Mut ilçelerindeki anaokulu ve ilkokullarda çocuklara eğitimler verildi. "Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme" konusunda 1. sınıf öğrenci ve öğretmenlerden oluşan bin 712 kişi, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü personeli ile konusunda uzman drama öğretmenleri eşliğinde bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitimi aldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklaya göre, okullarda verilmekte olan sağlıklı beslenme ve gıda güvenliği eğitimleri ile bu bilinç oluşturularak sağlıksız ve güvensiz gıdalarla beslenmenin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Proje ile çocukların gıda güvenliği bilinci ile beraber evde yapılan yemeklerin tüketilmesi ve yemek seçilmemesi, dışarıda, açıkta satılan yiyeceklerin tüketilmemesi, cips ve hazır yemek tipi gıdalardan uzak durma farkındalığının sağlanması hedefleniyor. Eğitimlerle öğrencilere gıda güvenliği kuralları anlatılarak sağlıklı gıdanın tanınması, dengeli beslenme ve sağlıklı beslenme açısından zararlı gıdalardan uzak durulması konuları interaktif bir eğitimle gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, "Ben Yemek Seçmem" projesi ile Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından çocuklarda yeterli ve dengeli beslenme ile hareketli yaşamın önemi vurgulanarak, çocukluk döneminde kazanılan beslenme alışkanlığının yetişkinlik döneminde de kalıcı olduğu düşüncesinden yola çıkılarak aşırı tuz tüketimi hakkında da bilgiler veriliyor. Eğitim kapsamında öğrencilere elma, kırtasiye seti, üzerinde "Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa" ile "Ben Yemek Seçmem" sloganları yazılı tişört ve okullara birer adet bayrak ile Atatürk posteri hediye ediliyor.

Gıda Güvenliği ve Sağlıklı Beslenme" konusunda öğrencilere yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitim faaliyetlerinin 2016 yılı boyunca devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim