• BIST 9079.97
  • Altın 2302.3
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.0903
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir’in Ebru Öğrencisi Gürcistan Başbakanına Ebru Yaptırdı

Büyükşehir’in Ebru Öğrencisi Gürcistan Başbakanına Ebru Yaptırdı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları öğrencileri, yurt dışında geleneksel sanatlarımızı tanıtıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları öğrencileri, yurt dışında geleneksel sanatlarımızı tanıtıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren Konservatuvar Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'nden yetiştirdiği öğrencileriyle, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları dünyaya tanıtmaya başladı. Bölümden mezun olan çok sayıda öğrenci yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıtan organizasyonlarda görev alarak buradaki yabancılara Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları mezunu Zeynep Ölçer, Tiflis Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyaret eden Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvli'ye ebru sanatını tanıtarak kendisine ebru yaptırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü mezunlarından Zeynep Ölçer ve bölüm öğrencilerinden Neval Ölmez, kısa bir süre önce Tiflis Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü'nde çalışmaya başladı. Ölçer ve Ölmez, Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü'nün Tiflis'teki merkezini ziyaret eden Gürcü vatandaşlara ebru ve hat sanatını öğretiyor. Bölümün mezun öğrencilerinden Zeynep Ölçer, geçtiğimiz aylarda Tiflis Yunus Emre Türk Kültür Enstitüsü'nü ziyaret eden Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili'ye ebru yaptırdı. Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvli'ye söz konusu ziyareti sırasında Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Levent Gümrükçü de eşlik etti.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Balkanların yanı sıra Orta Doğu ve Orta Asya'da Türk Kültürünü tanıtmaya yönelik önemli bir misyonu yerine getiriyor. Böylesine önemli bir merkezde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü öğrencilerinin çalışması ise büyük önem taşıyor. Öğrenciler, Belediye Konservatuvarı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü'nde aldıkları kaliteli eğitim ile dünyada Türk kültürünü yayan son derece önemli bir merkezde görev alabilmenin gururunu yaşıyor.

Öğrenciler Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ebrunun yanı sıra hat ve tezhip sanatlarını tanıtıyor. Öte yandan Konservatuvar Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölüm mezunu Zeynep Ölçer ve bölüm öğrencisi Neval Ölmez, kendilerinin yetişmesinde önemli rolü olan Konservatuvar Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Gülseher Kahraman'a teşekkür etti. Öğrenciler ayrıca böyle bir bölüm açarak Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarının yaşatılmasını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim