• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir’in “Bakım-onarım” Üssü

Büyükşehir’in “Bakım-onarım” Üssü
Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimlerinin kapı, pencere, masa gibi ihtiyaçlarını karşılayan atölyeleri, adeta bir "bakım-onarım" üssü gibi çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimlerinin kapı, pencere, masa gibi ihtiyaçlarını karşılayan atölyeleri, adeta bir "bakım-onarım" üssü gibi çalışıyor.

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı Bakım Onarım Şubesi'ne ait atölyelerde; mobilya, demir doğrama, boya, döşeme, sıhhi tesisat, inşaat, elektrik gibi çeşitli branşlardan oluşan bölümler bulunuyor. Kent Bakım atölyelerinde, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet birimlerinin ihtiyacı olan, kapı, pencere, masa gibi malzemelerinin imalatları da gerçekleştiriliyor.

Çok sayıda Kent-Bakım onarım ekibi de her gün alt-üst geçit, engelli asansörü gibi kent bütününü oluşturan unsurların bakım ve onarımlarını yapmak üzere Başkent'in değişik noktalarına dağılıyor.

BARINAKLARA YÜZLERCE KULÜBE

Büyükşehir Belediyesi Kent-Bakım-Onarım atölyelerinde dönemsel ihtiyaçlara göre yapılan işler çeşitlilik kazanırken, son dönemde Gölbaşı Hayvan Barınağı için çok sayıda köpek kulübesi de imal ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait parklarda ahşap oturma grupları ve döşemeleri yapım işini de yerine getiren atölyede, cenaze ve mezarlık hizmetlerinde kullanılan tabutların da bakım ve onarımı yapılıyor.

NELER YAPILIYOR?

Kent Bakım Onarım Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi hizmet birimlerinin, sosyal ve kültürel tesislerinin, çeşitli cadde ve bulvarlardaki cam bariyer ve ferforje demir korkulukların, drenaj pompalarının, klima, asansör ve yürüyen merdivenlerin, alt geçit ve tünellerde bulunan rögar, kanal ve bacaların, paslanmaz çelik korkuluk ve köprü çelik halatların, altgeçit ve tünellerdeki levhaların; altgeçit, tünel, yaya alt ve üst geçit, meydan, dekoratif cadde ve bulvar gibi kent aydınlatma sistemlerinin; beton bariyer, mantar ve dubaların bakım ve onarımını yapıyor.

EN ÜST SEVİYEDE İŞ GÜVENLİĞİ

Kent Bakım atölyelerinde "tehlikeli" sınıfta yer aldığı için çalışanlara her yıl düzenli iş güvenliği eğitimi de veriliyor. Atölyelerde işçilerin çalışma yaptıkları iş kollarına göre kişisel koruyucu donanımları (gözlük, baret, eldiven, toz maskesi) sağlanıyor, işbaşı eğitimleri yaptırılıyor.

Atölyelerde "acil durum tahliye planları" ile yangın sensörü, güvenlik kameraları, uyarıcı işaret levhaları da yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim