• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Büyükşehir'in Akdeniz’e yapacağı yatırımlarda iş birliği kararı

Büyükşehir'in Akdeniz’e yapacağı yatırımlarda iş birliği kararı
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz Belediyesi sınırları içinde yapacağı yatırımlar masaya yatırıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Akdeniz Belediyesi sınırları içinde yapacağı yatırımlar masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi yöneticileri tarafından ulaşımdan imar ve şehircilik hizmetlerine, fen işleri yatırımlarından MESKİ faaliyetlerine kadar tüm konuların görüşüldüğü toplantıda iş birliği, eş güdüm ve koordinasyonun artırılması kararı çıktı.

Akdeniz Belediyesi, 2016 yılı yatırımlarına ilişkin bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini konuk etti. Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Büyükşehir ve Akdeniz Belediye meclis üyeleri, daire başkanları, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve yönetici kademesindeki personel katıldı. Toplantının gerek Akdeniz ve gerekse Mersin'de gerçekleştirilecek belediye hizmetlerine ivme kazandıracağını ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Büyükşehir Belediyesi yatırımcı daire yetkililerinin 2016 yatırım programını kendileri ile paylaşmasının çok yararlı olacağını düşündüğünü belirtti.

Mersin, birçok yönden avantajlara sahip bir kent olmasına rağmen, yatırım konusunda diğer büyükşehirlere göre çok gerilerde kaldığını anlatan Türk, "Akdeniz ilçesi ise Mersin'de üretimin, sanayinin, ticaretin merkezi konumundadır. Bu yönleriyle de kentimizde istihdamın da en yoğun olduğu ilçesidir. Bu nedenle, Akdeniz'e yatırım yapmak isteyen iş adamları ve kuruluşlar açısından bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirmek, hepimizin önceliği olmalıdır." diye konuştu.

Yatırımcıların önünün açılması, tüm kamu kurumlarının eş güdüm ve iş birliği içerisinde olmasının önemine de değinen Türk, şunları söyledi: "Öte yandan tüm kent sakinlerinin çağdaş kent normlarına yakışan ortak yaşam alanlarına kavuşması; ulaşımdan altyapıya, yaşanabilir bir çevreden sosyal ve kültürel gereksinimlerine kadar her konuda çağı yakalaması için tüm ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi daha çok ortak çalışmaya imza atmalıdır. Bu bakımdan bu toplantıyı son derece önemsiyoruz ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ise "Mersin'i birlikte yönetelim" ilkesi çerçevesinde hayata geçirdikleri koordinasyon toplantılarını, Tarsus'tan Anamur'a kadar bütün ilçelerle yaptıklarını ifade etti. Toplantılarda daire başkanlıklarının ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün 2016 yılına ilişkin hazırladıkları yatırım programı taslaklarını ilgili belediye yetkilileriyle paylaştıklarını belirten Tunçsu, "Söz konusu taslaklar üzerinde bulunması gereken, eksik görülen hususlarda ilçe başkalarımız, meclis üyelerimiz ve ilçe belediyelerinin diğer yetkilerinin de katkılarıyla oluşturulacak programı, Büyükşehir olarak bir kitapçık haline getireceğiz. Yapacağımız çalışmalarımız objektif, adil ve kentin ihtiyaçlarını sağlaması gerekir. Ramazan ayının ardından da yıl içerisindeki çalışmaları değerlendiren ikinci bir toplantı daha yapacağız. Kasım sonu, Aralık başı gibi de bu hedeflerin gerçekleşme düzeyi ve 2017 yılının taslak programını yine bir toplantıyla devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hüseyin Çankaya, Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Gubaroğlu, Ulaşım Daire Başkanı Hüseyin Namlı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mustafa Yalın ve MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Baha Günhan Güngördü kürsüye gelerek, kendi birimlerine ilişkin 2016 yılı yatırım programını anlattı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim