• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir’e Gençlik Projeleri Ödülü

Büyükşehir’e Gençlik Projeleri Ödülü
Konya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği "Gençlik ve Belediye" temalı yarışmada Medeniyet Okulu ile ikincilik...

Konya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın düzenlediği "Gençlik ve Belediye" temalı yarışmada Medeniyet Okulu ile ikincilik ödülü aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda "Gençlik ve Belediye" temalı yarışmada ikincilik ödülü aldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın 5. Yerel Yönetimler Konferansı, Ankara'da gerçekleştirildi. Törene Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Mehmet Özhaseki, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihi kimliği ile birlikte hızla büyüyen şehirlerde belediyelerin gerekli önlemleri almalarını istedi. Belediyelerin hızla artan nüfus ve göçe acil çözüm üretmesi, hizmet üretirken tarihi ve kültürel mirasa dikkat etmesi gerektiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, metropol şehirlerde çok yönlü tarihi projelerin hayata geçirileceğini, bu projeler uygulanırken şehirlerin tarihi dokusunun korunacağını söyledi. Sempozyum kapsamında belediyeler arasında yapılan "Gençlik" temalı yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan jüri heyetinin yaklaşık 1,5 aydır belediyelerden gelen projeleri titizlikle incelediğini ve ödül alan eserleri belirlediğini kaydeden Davutoğlu, yarışmaya sunulan projelerin şehircilik adına umut verici olduğu kaydetti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasının ardından dereceye giren belediyelere ödüllerini verdi. "Gençlik ve Belediye" yarışmasında ikincilik ödülüne Konya Büyükşehir Belediyesi layık görülürken; Başkan Akyürek, ödülü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Ödülü değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gençlik temalı yarışmada Medeniyet Okulu projesi ile ödül almaktan Konya adına mutluluk duyduklarını ifade etti. Ödül nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür eden Başkan Akyürek, Medeniyet Okulu'nun Konya'da başta öğrenciler olmak üzere toplumun tamamını kapsayan ve değerleri ön plana çıkaran bir proje olduğunu ve başarıyla devam ettiğini söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında, Medeniyet Okulu ile diğer belediye hizmetlerini anlatan bir konuşma da yapacak.

Büyükşehir’e Gençlik Projeleri Ödülü

Büyükşehir’e Gençlik Projeleri Ödülü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim