• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş
Samsun Büyükşehir Belediyesi Yörükler Mahallesi'nde bulunan ve boya ve sıva ihtiyacı olan binalar ile ilgili çalışmalara başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yörükler Mahallesi'nde bulunan ve boya ve sıva ihtiyacı olan binalar ile ilgili çalışmalara başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Samsun'da turizmi canlandırmak için büyük önem verdiği projelerin başında gelen Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne bahar geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

BÜYÜKŞEHİRDEN KÖYLÜLERE BOYA VE SIVA DESTEĞİ

Havaların ısınmasıyla birlikte Kuş Cenneti'nde yapılacak çalışmalar hakkında incelemelerde bulunmak için bölgeye giden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, yapılan çalışmalarda köylülerin değerini ve deltaya etkilerini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu olarak binaları kötü görüntülerden arındırmak ve estetik katmak için çeşitli kararlar almıştık. Bu kapsamda yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak projemiz kapsamında yer alan Yörükler Mahallesi'ndeki binaların boyanması işlerine başlayacağız. Hatta sıvaya ve tamire ihtiyacı olan binaların sıva ve duvar tamirlerini de gerçekleştirerek hem bölgeyi estetik bir görünüme kavuşturacağız, hem de köylümüze destek vermiş olacağız" açıklamalarında bulundu.

KIL ÇADIR TEKRAR FAALİYETTE

Ziyaretçilerin dinlenme noktası olarak nitelendirilen ve Yörük kadınlarının emekleriyle yapılan gözlemelerin ziyaretçilere sunulduğu kıl çadırın tekrar faaliyete geçtiğini belirten Albayrak, "Geçtiğimiz yıl kurulan kıl çadır yağışların başlamasıyla kaldırılmıştı. Bahar aylarına girdiğimiz şu günlerde yağışların azalmasıyla birlikte Galeriç Subasar Ormanları'nın eteklerine kurulan ve ziyaretçilerin dinlenme imkanı bulduğu kıl çadır tekrar faaliyete geçti. Tamamen yöre halkının hizmet verdiği kıl çadırda içeceklerinizi keyifle yudumlarken Yörük kadınlarının yaptığı kıymalı, peynirli, kabaklı gözlemelerin eşsiz tadına da varabilirsiniz" dedi.

KUŞ CENNETİ SAMSUN'UN MARKASI

Kızılırmak Deltası'nda bulunan ve kuş türü bakımından Türkiye'nin en zengin yeri olan Kuş Cenneti'nin Samsun'un önemli bir markası haline geldiğini de söyleyen Albayrak, "Kuş Cenneti Samsun'umuzun bir markası haline geldi. Havayoluyla Samsun'a gelenler merkeze doğru geçerken kuş türleriyle ilgili tagları, tanıtıcı tabelaları görünce burayı merak ediyor ve ziyaretlerinde buraya da zaman ayırıyorlar. Tür bakımından 352 kuşa ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası'nda bir o kadar da bitki türü bulunuyor. Burası Türkiye'nin nadide doğa alanlarından birisi. Samsun'a gelen herkesin gelip görmesi gereken bir yer" diye konuştu.

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş

Büyükşehir’den Yörükler’e Estetik Dokunuş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim