• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Büyükşehir’den Vektörle Doğru Mücadele Semineri

Büyükşehir’den Vektörle Doğru Mücadele Semineri
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, "Adana'daki Önemli Vektör Hastalıkları ve Doğru Mücadele Yöntemleri" konulu seminer ile Sağlık Daire...

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi, "Adana'daki Önemli Vektör Hastalıkları ve Doğru Mücadele Yöntemleri" konulu seminer ile Sağlık Daire ve Çevre Koruma personelini bilgilendirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Hakan Avur'un verdiği seminer ile Adana'nın vektör ve vektör hastalıkları konusundaki durumuyla ilgili tespit yapılırken, vektörle doğru mücadele yöntemlerinin neler olduğu hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Adana'da sıtma hastalığının görülme sıklığıyla ilgili bilgi aktaran ve 2000'li yıllara kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki illerden sonra yüzde 34,6 oranla 2. sırada yer aldığını vurgulayan Dr. Hakan Avur, Karataş İlçesinde sıtmanın yeniden ve yüksek oranda çıkabileceği uyarısında bulundu. Dr. Hakan Avur, ayrıca vektör hastalıklarından;leşmanyöz, tatarcık humması olgularının Aladağ ve Tufanbeyli civarında tespit edildiğini belirtti.

Seminerde ayrıca Dr. Hakan Avur, Leşmanyöz hastalığının klinik formları olan şark çıbanı ve kala-azardan, hastalık etmenini taşıyan kum sineklerinin (yakağan) Adana'daki dağılımını ve ildeki son durumu hakkında da bilgi paylaştı. Kozan İlçesinden son 6 yılda 461, Adana da ise toplam 1980 şark çıbanı hastasının tespit edildiği dile getirildi.

RİSKLİ BÖLGELER

Şark çıbanı ve hastalığın etmeni olan Leishmania parazitlerini taşıyan kum sineklerinin dağılımı ile ilgili olarak İmamoğlu İlçesinde ve Karaisalı ilçesinde planlanmış iki çalışmanın sonuçlarını dile getiren Dr. Hakan Avur, İmamoğlu'nda, Üçtepe ve Ufacıkören köylerinin bu hastalık açısından daha riskli olduğunu, Karaisalı'da da çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Hakan Avur'un sunumuyla gerçekleşen seminere, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Fatih Karayandı, Çevre Koruma Şube Müdürü Hülya Kuş, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cennet Ünal da katıldı.

Büyükşehir’den Vektörle Doğru Mücadele Semineri

Büyükşehir’den Vektörle Doğru Mücadele Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim