• BIST 9761.81
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu
Manisa Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde sulama göletlerinin sayısını her geçen arttırıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde sulama göletlerinin sayısını her geçen arttırıyor. Hayvansal sulama ve tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan göletlerden son olarak Yunusemre İlçesine bağlı Dazyurt ve Gökbel mahallelerinde açıldı.

Hayvancılıkla uğraşan üreticiler için büyük önem taşıyan sulama göletlerinin sayısını arttıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, iki yeni göleti daha üreticinin hizmetine sundu. Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Yunusemre İlçesine bağlı Dazyurt ve Gökbel'de iki yeni sulama göleti açıldı. Hayvan sulamasının yanı sıra zaman zaman tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan göletlerin üreticiye büyük katkı sağladığını ifade eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatları doğrultusunda kırsal bölgelerde sulama göleti açma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bölgelerde yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız çalışmalardan oldukça memnun. Açılan bu göletler su tutmaya başladıktan sonra üreticilerimize önemli katkı sağlamış olacağız. Bu çalışmalarımızı il bütününde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

MAHALLELİ VE MUHTAR ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Dazyurt ve Gökbel'de başlattığı çalışmalar geçimini hayvancılıkla sağlayan mahalle sakinlerini de mutlu etti. Yıllardır eksikliği hissedilen önemli bir hizmetin mahallelerine kazandırıldığını ifade eden Gökbel Mahalle Muhtarı Arif Acar, "Bu çalışmaların yapılması talimatını veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere emeği geçen herkese mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum. Bölgemiz adına önemli bir çalışma oldu" diye konuştu.

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu

Büyükşehirden Üreticiye Can Suyu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim