• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Siirt'in Eruh ilçesinde terörden dolayı mağdur olan vatandaşlara yardım gönderdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Siirt'in Eruh ilçesinde terörden dolayı mağdur olan vatandaşlara yardım gönderdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Cevat Öksüz ve Zafer Aynalı, Erzurum Kent Konseyi Başkanı Aydın Bozkurt ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu yardım tırını Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan uğurladı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, "Bilindiği gibi terör olayları ve terör örgütünün bölge halkına yönelik sistematik sindirme, korkutma, rehin alma ve sivilleri kalkan olarak kullanma stratejisine karşı Devletimiz; vatandaşını korumak ve bölgeyi teröristlerden temizlemek amacıyla operasyonlara devam ediyor" dedi. "Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen kim olursa olsun iç ve dış odaklara asla fırsat verilmeyecektir" diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: "Terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşlarımıza gerekli sosyal yardımlar devletimiz tarafından yapılmaktadır. Yerel yöneticiler olarak terör mağduru vatandaşlarımıza her daim destek olmaktayız. AK Parti mensubu bir Belediye Başkanı olarak, AK Parti İl Başkanımız ve İl Yöneticilerimizle el ele vererek, "Biz de halkımızın yanınızdayız" diyerek, Erzurum'dan Siirt'in Eruh ilçesine gerekli yardımı gönderiyoruz. Eruh'a yardımlarımız, orada birikme olmasını engellemek için, peyderpey devam edecek. AK Partililer olarak, Türkiye'nin 81 vilayetinden o bölgedeki terör mağduru vatandaşlarımıza yardımlarımız belirli periyotlarda gidecek. İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den ve velhasıl her vilayetimizden yardımlar gidecek. Biz etnik yapısı ne olursa olsun devletimize bağlı olan vatandaşlarımızın yanındayız. Devletine bağlı, milletine bağlı, devletinin ve milletinin bekası için gayret sarf eden vatandaşlarımıza sevgimiz ve muhabbetimiz sonsuzdur."

"TERÖR ÖRGÜTÜ, KÜRT KARDEŞLERİMİZE ZULÜM YAPIYOR"

Başkan Mehmet Sekmen, terör örgütün Kürtleri temsil etmediğini ifade ederek, teröristlerin Kürtlere zulüm yaptığını kaydetti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: " Terör örgütü vatandaşları esir almakla, hastaneleri yakmakla, okulları yakmakla, camileri yakmakla vatandaşın yanında yer almadığını, o bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize en büyük zulmü bunların yaptığını görmemiz mümkün. Bizim şehrimizde hiçbir ayrım ve gayrımız yoktur, olmayacakta. Bu ülkede yaşayan, "Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlıyım, bu ülkenin bir vatandaşıyım" diyen herkesle kucaklaşırız. Amma bu ülkeyi bölmeye çalışan, bu ülkeye sıkıntı oluşturmaya çalışan hiç kimseye de asla fırsat vermeyiz. Bunun için canları pahasına mücadele edip şehit olan Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, vatandaşlarımız var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada ebedi istirahatgahına uğurladığımız bir şehidimizin yanındaki arkadaşı aynen şöyle anlatıyor; "Biz boy abdestimizi alıyoruz, namazımızı kılıyoruz şehirlerimizi teröristlerden temizlemek üzere cepheye gider dibi cepheye çıkıyoruz." Allah onlardan razı olsun, ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun. Vatan için, millet için, din için, namus için canını feda eden o şehitler ölü değiller, onlar diridirler."

SEKMEN'DEN EBEVEYNLERE ÇAĞRI: "ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki ebeveynlere çağrıda bulundu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt kardeşlerimize sesleniyorum; çocuklarınıza sahip çıkın. Kıymetli Kürt kardeşlerim çocuklarınıza sahip çıkın! Bu teröristler çocuklarınızı dağa çıkartmak ve onları terörist yapmak üzere yoğun gayret sarf ediyorlar. Çocuklarımızı bunlardan koruyalım. Vatanımızı koruyalım. Bunların derdi başkalarına maşa olmak. Bu ülke bölünmez, bu ülke parçalanmaz. Bu ülke bugünlere birçok fedakârlık yaparak geldik. Sadece Çanakkale'de 250 bin şehit, sadece Allahuekber Dağları'nda 90 bin şehit verdik. Bunun için bu memleket asla düşmez. Bizim Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, vatandaşlarımız severek, Allah için o yola baş koymuş, baş koymaya da devam edecek. Biz o evlatlarımızı hayırla yâd ediyoruz. Teröristlerin zulmüne maruz kalan vatandaşlarımıza da yaptığımız kampanyalarla koşuyoruz, koşmaya da devam edeceğiz. Bizim samimi vatandaşlarımıza mutlaka kucak açmamız lazım. Ama samimiyetsizleri de aynen bugün devletimizin yaptığı gibi ayırt etmemiz lazım. Bu vesileyle hayra katılan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Suriye'deki Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize de şuana kadar 20 tırın üzerinde yardım gönderildi. Yine sivil toplum kuruluşlarımızla biz organize ettik. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" diye buyuruyor. Son olaylar gösteriyor ki, herkes bu olanlardan büyük ders aldı. AK Parti Erzurum İl Başkanımız da burada. Beraber bu yardımları organize ettik, etmeye de devam edeceğiz. Diyoruz ki; "AK Parti olarak mağdur olan vatandaşlarımızın yanındayız." Bu yardımları devletimiz ve milletimizin yanında yer alan vatandaşlarımıza hakkıyla ulaştıracağız."

"TERÖR MAĞDURU KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ"

AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt da konuşmasında, "Terör mağduru kardeşlerimizin yanındayız" dedi. Başkan Yeşilyurt, şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde hem Büyükşehir Belediyemizin hem parti teşkilatlarımızın hem de ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu yardım kampanyaları bugün de devam ediyor. Bundan sonra da hız kesmeden devam edecek. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Orada terörden mağdur olan kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Terör hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır. Çünkü bizlerde bu kardeşlik ruhu oldukça onlar kirli emellerine ulaşamayacaklardır. Gönderdiğimiz yardımlar valiliklerimizin ve kaymakamlıklarımızın tespit ettiği hakiki mağdurlara ulaştırılmaktadır. Allah hiç kimseyi darda bırakmasın. Allah ülkemizi terör belasından en kısa zamanda kurtarsın. Terörün bitmesi için canı pahasına orada mücadele eden kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Vatanı, milleti, devleti için canını veren şehit kardeşlerimize de Yüce Allah'tan rahmet diliyoruz."

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Büyükşehir’den Terör Mağdurlarına Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim