• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Büyükşehir’den Spor Okulları’na Yakın Markaj

Büyükşehir’den Spor Okulları’na Yakın Markaj
Kocaeli Büyükşehir, Spor Okulları antrenörleriyle bir araya gelerek çalışmaları masaya yatırdı.

Kocaeli Büyükşehir, Spor Okulları antrenörleriyle bir araya gelerek çalışmaları masaya yatırdı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 9 bin çocuğun 7 ayrı branşta ücretsiz spor eğitimi aldığı Spor Okulları Projesi'ni sürekli yakın takibinde tutuyor. Bu çerçevede projeyi yürüten Spor Şube Müdürlüğü, Spor Okulları antrenörleriyle rutin aralıklarla bir araya gelerek, görüş ve önerilerini ele alıyor. Söz konusu çalışma, projenin başarısında büyük rol oynuyor.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü geçtiğimiz hafta Spor Okulları'nın antrenörleriyle bir araya geldi. SEKASEM'de gerçekleştirilen istişare toplantısına Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Spor Okulları koordinatörleri ile antrenörleri katıldı.

Toplantıda konuşan Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Spor Okulları'nda her yıl öğrenci sayısının arttığını ve giderek daha büyük bir aileye dönüştüğünü söyledi. Bu büyük aile içinde antrenörlerin önemine değinen Ergün, "Sizler, çocuklarımızla birebir iletişim halindesiniz. Öğrencilerinizin sosyo-psikolojik durumunun yanı sıra okul başarısı ile de yakından ilgileniyorsunuz. Sporcu ile antrenör ilişkisi, başarıya giden yoldaki en önemli adımdır. Bu anlamda sorumluluğunuz çok büyük" şeklinde konuştu.

Spor Şube Müdürü Ergün, Spor Okulları Projesi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun sporun tabana yayılması talimatıyla, yola çıktığını hatırlattı. Spor Okulları'nın, sporu yaşam biçimi olarak benimsemiş bir gençliği hedeflediğine dikkat çeken Ergün, bu çerçevede antrenör, öğrenci, öğrenci velileri ile projenin mimarı Büyükşehir Belediyesi'ne büyük görev düştüğünü kaydetti.

Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Spor Okulları çalışmalarını gerçekleştirdiği okullar da gündeme geldi. Çocukların bu sayede okullarındaki spor salonlarında eğitim aldıkları belirtilerek, okul spor salonlarına yönelik Büyükşehir Belediyesi desteğinin devam edeceği kaydedildi.

Öte yandan yaşı dolan Spor Okulu öğrencilerinin durumu toplantıda gündeme geldi. Bilindiği gibi Spor Okulları, 6-12 yaş arasındaki çocukları kapsıyor. Toplantıda 12 yaşını dolduran çocukların antrenörleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü'nün ilgili branşlarına yönlendirilmesi istendi.

Toplantıda, Spor Okulu antrenörleri de söz alarak görüşlerini dile getirdi. Spor Okulu öğrencilerini yetiştiren antrenörlerin görüş ve önerileri tek tek dinlenerek, Büyükşehir Belediyesi Spor Okulları koordinatörleri tarafından not edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim