• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir’den şoförlere etkili iletişim eğitimi

Büyükşehir’den şoförlere etkili iletişim eğitimi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyenin sürücü personellerine etkili iletişim ve öfke kontrolü konusunda eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyenin sürücü personellerine etkili iletişim ve öfke kontrolü konusunda eğitim verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Toplu Taşıma Dairesi ve Ulaşım Park A.Ş bünyesinde görev yapan 150 şoföre Etkili İletişim Becerileri, Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi" adı altında iletişim semineri verildi. Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ile düzenlenen seminerde Dr. Mustafa Öztürk, sürücü personellerine halkla ilişkiler, grup ekip yönetimi, motivasyon ve meslek etiği konularında eğitim verdi.

Başiskele'de bulunan bir otelde 2 gün boyunca devam eden eğitim, otobüs şoförlerinin yaşadıklarından kesitlerin gösterildiği, slaytlarla ve video gösterimleriyle devam etti. Sunumlarla desteklenen eğitim seminerinde Dr. Mustafa Öztürk tarafından, konuşmaya ilişkin ilginç ve pratik taktikler verildi.

Yolcular ile kurulan iletişimin inceliklerinden bahseden Dr. Mustafa Öztürk, "İletişim, canlılar arasında yapılan duygu, düşünce, bilgi ve davranış paylaşımlarıdır. Etkili iletişim kurma ihtiyacı çağımızın en temel ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Gülümseyin. Otobüse binen yolcuyu nasıl karşılarsanız öyle tepki alırsınız. Yolcu araca bindiğinde asık suratlı da olabilir ama siz günaydın, iyi günler, iyi akşamlar dediğinizde azıcık da olsa yumuşayacaktır. Bu davranışınız, onun da diğer insanlara güler yüzlü davranmasıyla devam edecektir" dedi.

İletişimin olumlu yönde olabileceği gibi olumsuz da olabileceğine değinen Öztürk, "Sağlıklı iletişim için yani etkin iletişim için bireylerin üzerinde konuştukları ve bu şekilde bilgi alışverişi sağlayabileceği ortak bir dilde buluşmaları gerekir. Günlük hayatta kişilerin duygu ve düşüncelerini veya bilgileri karşısındaki kişiye doğru bir şekilde aktarabilmesi için etkin iletişim gereklidir. Etkin iletişim için bireylerin güvenilir olması, empati kurabilmesi, saygılı ve uzlaşmacı olması, tutarlı, ilgili olabilmesi gerekir" diye konuştu.

Eğitim, seminerleri diğer sürücü personel için devam edeceği öğrenilirken, 5 etapta gerçekleştirilecek eğitimlerin sonunda toplamda 750 sürücünün iletişim konusunda eğitim almış olacağı açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim